Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bashar Al-Assad u Hrvatskoj

Mesić: Još nismo iskoristili poslovne prilike u Siriji

mesić
Patrik Macek
28.10.2009.
u 17:53

Dvojica predsjednika razgovarala su o suradnji u gospodarstvu, turizmu i prometu, ali i o bliskoistočnoj krizi.

Sirija i Hrvatska trebale bi potpisati više sporazuma u gospodarstvu, prometu i turizmu kako bi suradnja mogla napredovati. Svrha ovog posjeta i jest da naši odnosi budu što bolji – izjavio je danas sirijski predsjednik Bashar Al-Assad nakon razgovora sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Assad je prvi predsjednik Sirijske Arapske Republike koji je posjetio Hrvatsku, a njegov je dolazak uzvratni posjet nakon što je lani Mesić službeno boravio u Damasku.

– Posjet predsjednika Assada potvrda je da dvije države žele i bolje bilateralne odnose te podizanje multilateralnih na višu razinu – rekao je Mesić ne propustivši priliku istaknuti da hrvatska strana do sada nije iskoristila poslovne prilike koje su otvorene nakon njegova posjeta.

Kao što se i očekivalo, jedna od najvažnijih tema razgovora dvojice predsjednika bila je bliskoistočna kriza.

– Sirija je zainteresirana za pravedan mir na Bliskom istoku u skladu sa svim međunarodnim sporazumima te sve strane moraju dati veći doprinos rješavanju krize u toj regiji – rekao je Assad. Hrvatski je predsjednik ponovio svoj stav koji zagovara već godinama da se rješenje izraelsko-palestinskog sukoba može pronaći samo na konceptu dviju država, što znači da Izraelu treba jamčiti mir i sigurnost, a Palestincima omogućiti stvaranje vlastite države.

Sirijski predsjednik sastao se danas i s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, a radni je ručak u njegovu čast pripremila premijerka Jadranka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 11

MO
momak23
09:26 29.10.2009.

je li se mesić makao dalje obruča sredozemnog mora,je otišao je na kubu staviti cvijeće komunjarama na grob..

SR
Srecko
20:18 28.10.2009.

Gosp. Predsjednice ! Assada ne pozivaju ni u jednu drugu drzavu na svijetu. Sirija je na popisu teroristickih drzava. Dobre nam ljude pozivate u goste.-cec

OB
-obrisani-
18:42 28.10.2009.

Još 113 dana....jel tako zmijica mala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije