Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: Još nismo iskoristili poslovne prilike u Siriji

Dvojica predsjednika razgovarala su o suradnji u gospodarstvu, turizmu i prometu, ali i o bliskoistočnoj krizi.
28. listopada 2009. u 17:53 11 komentara 125 prikaza
mesić
Foto: Patrik Macek

Sirija i Hrvatska trebale bi potpisati više sporazuma u gospodarstvu, prometu i turizmu kako bi suradnja mogla napredovati. Svrha ovog posjeta i jest da naši odnosi budu što bolji – izjavio je danas sirijski predsjednik Bashar Al-Assad nakon razgovora sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Assad je prvi predsjednik Sirijske Arapske Republike koji je posjetio Hrvatsku, a njegov je dolazak uzvratni posjet nakon što je lani Mesić službeno boravio u Damasku.

– Posjet predsjednika Assada potvrda je da dvije države žele i bolje bilateralne odnose te podizanje multilateralnih na višu razinu – rekao je Mesić ne propustivši priliku istaknuti da hrvatska strana do sada nije iskoristila poslovne prilike koje su otvorene nakon njegova posjeta.

Kao što se i očekivalo, jedna od najvažnijih tema razgovora dvojice predsjednika bila je bliskoistočna kriza.

– Sirija je zainteresirana za pravedan mir na Bliskom istoku u skladu sa svim međunarodnim sporazumima te sve strane moraju dati veći doprinos rješavanju krize u toj regiji – rekao je Assad. Hrvatski je predsjednik ponovio svoj stav koji zagovara već godinama da se rješenje izraelsko-palestinskog sukoba može pronaći samo na konceptu dviju država, što znači da Izraelu treba jamčiti mir i sigurnost, a Palestincima omogućiti stvaranje vlastite države.

Sirijski predsjednik sastao se danas i s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, a radni je ručak u njegovu čast pripremila premijerka Jadranka Kosor.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • momak23:

    je li se mesić makao dalje obruča sredozemnog mora,je otišao je na kubu staviti cvijeće komunjarama na grob..

  • Srecko:

    Gosp. Predsjednice ! Assada ne pozivaju ni u jednu drugu drzavu na svijetu. Sirija je na popisu teroristickih drzava. Dobre nam ljude pozivate u goste.-cec

  • -obrisani-:

    Još 113 dana....jel tako zmijica mala?