Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mektić prijeti da će i pod cijenu sukoba biti zaustavljeno vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske

"To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH", kazao je Mektić
11. rujna 2019. u 20:52 6 komentara 1780 prikaza
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij njegove zemlje vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob.

Migranti 'Imamo pouzdane dokaze' U BiH ponovo tvrde da hrvatska policija nezakonito vraća ilegalne migrante

"To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta", kazao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je kako je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela se ponašati potpuno protuzakonito.

Migranti u kampu u Bihaću SVAKODNEVNI PRIZOR BiH policija u kolonama vodi migrante u kamp blizu hrvatske granice: 'Vrlo smo zabrinuti'

"Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta", kazao je Mektić dodajući kao u BiH imaju dokaze o slučajevima "teškog zlostavljanja" koje navodno hrvatska policija provodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.

Takvi dokazi, kako je pojasnio, uglavnom se temelje na iskazima samih migranata.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • ilicak:

    Mektić organizira skupove migranata u BIH i nagivara ih i obučava kaki da bježe u HR a uz to izvlači im ogroman novac. sram ga bilo.

  • Kluk:

    Trebalo bi postaviti ogradu na najugroženija mjesta, možda dvjestotinjak kilometara. Tada bi se policija mogla rasporediti po ostatku granice i sve bi bilo mnogo jeftinije i učinkovitije. Na taj način bismo i glupom Mektiću onemogućili provokacije.

  • ivan3:

    Ovaj maloumni glavonja vec duze vrime pokusava provocirati sa lazima RH izgleda da mu ova golema glavurda sluzi samo za ravnotezu,pa glavonjo opali jedan jedini metak pa da vidimo sta cete docekati pametnjakovicu bez mozga.Moglo bi se kladiti na tvoju ... prikaži još! glavu dali u njoj uopce ima imalo mozga.Vidi se da pripadas rasi lazova i genocidasa.