Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved pozvao Ivana Penavu i braniteljske udruge na zajednički sastanak

Novinari su pitali Medveda i za zahtjev udruga za održavanjem tematske sjednice u Hrvatskom saboru na kojoj bi se raspravljalo o odnosu Pupovca i SDSS-a prema Domovinskom ratu, na što im je odgovorio da će o tome odlučiti nadležna saborska tijela
13. rujna 2018. u 18:02 83 komentara 2765 prikaza
Tomo Medved
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je u četvrtak na razgovor predstavnike braniteljskih udruga koje podržavaju najavljeni prosvjed protiv šutnje hrvatskih institucija o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru i traže očitovanje Milorada Pupovca o Domovinskom ratu.

zločin bez kazne Ni Penava ni predsjednica nisu rekli koji zločinac šeta Vukovarom

Medved je nakon Vladine sjednice izjavio da je danas razgovarao s predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ih je pozvao na sastanak na kojem će analizirati pitanja izrečena tijekom njihove konferencije za novinare.

To je mjesto gdje se s nadležnim tijelima rješavaju pitanja i iznalaze rješenja kao što je to učinio kolega Davor Božinović prije nekoliko dana s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, rekao je Medved novinarima.

tomo medved nastavljaju se razgovori Medved: Nisam siguran hoće li se Penavin prosvjed održati

Na novinarsku napomenu da Penava nije odustao od prosvjeda, Medved je ponovio da poziva udruge proistekle iz Domovinskog rata i Penavu da se ta pitanja rješavaju u za to predviđenim prostorima i sa za to nadležnim tijelima.

"Pozivam ih da dođu u Ministarstvo hrvatskih branitelja i sva druga tijela u cilju pronalaženja rješenja i konkretnog prepoznavanja bitnih područja koja su ovih dana aktualna", kazao je.

ANALIZA Zar Penava misli da nam treba pravda kao na Divljem zapadu

Novinari su pitali Medveda i za zahtjev udruga za održavanjem tematske sjednice u Hrvatskom saboru na kojoj bi se raspravljalo o odnosu Pupovca i SDSS-a prema Domovinskom ratu, na što im je odgovorio da će o tome odlučiti nadležna saborska tijela.

Upitan je li to napad na vladajuću većinu, s obzirom da je Pupovac jedan od onih koji čine tu većinu, Medved je rekao kako to ne smatra napadom, već je to "traženje rasprave na tu temu i o tome će odlučiti Hrvatski sabor".

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Dosta ja dosta sa podilazenjem velikosrbima. Gdje su optuzbe za zlocine? Gdje nam je dostojanstvo?

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Penava nije htio politiziranje niti politikanstvo, jednostavno pravdu. Treba biti oprezan s izjavama, novinari izvrnu svaku rijec izazovu reakcije, podjele medju braniteljima sigurno mu nisu cilj.

 • boris:

  Smatram da ovdje nisu potrebna nikakva objašnjenja. Vrijeme je jednostavno proteklo, mnogo vremena, a da se nije učinilo ništa po toj važnoj temi. Moraš jednostavno vjerovati da je UDBA iza toga.