Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PITANJA

Marko Vučetić: 'HDZ-ovcima javno nudim desetak sati logike'

Zadar: Kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić u pratnji supruge glasovao na lokalnim izborima
Marko Dimic/PIXSELL
27.06.2021.
u 20:49

'Od HDZ-a očekujem nesnalaženje koje su pokazali već na konstituirajućoj sjednici jer nisu znali na adekvatan način odgovoriti na prihvaćanje moje kandidature.'

1. Zašto ste se ipak prihvatili funkcije predsjednika Gradskog vijeća, za koju ste prvotno rekli da je sve ono što ne želite biti?

Zato što sam prije toga rekao da je namjera zbog kojih ulazim u lokalnu politiku zaustaviti HDZ-ovo vladanje Zadrom. Da sam odbio prihvatiti tu funkciju, omogućio bih nastavak HDZ-ova vladanja Zadrom. Na sjednici Gradskog vijeća trebalo je nadigrati HDZ-ov mentalitet, a to sam prihvaćanjem funkcije predsjednika Gradskog vijeća i napravio. Bit ću i predsjednik i vijećnik, ali započet ću i s novim praksama koje još nisu viđene: surađivat ću s građanima, predlagat ću točke dnevnog reda koje će gradonačelnika uistinu svesti na ulogu izvršne vlasti i promijenit ću političku psihologiju Zadra. Zadar treba postati mjesto demokratskih praksi koje počivaju na pluralnosti, koje su utemeljene u građanskoj svijesti. A to predstavlja uvođenje građanskog odgoja u osnovne škole, otvaranje Zadra prema nacionalnim i svjetskim politikama i širenje političkog horizonta u kojem se posreduje snažan zadarski identitet i bez ikakvih kompleksa komunicira sa svjetskim globalnim političkim procesima i tendencijama.

2. Izabrani ste na prijedlog i uz podršku nezavisne liste Enija Meštrovića, no je li to dovoljno kompaktna fronta protiv HDZ-a, koji smatrate glavnim političkim neprijateljem u Zadru?

Da, zato što je moje polazište antihadezeovsko, ali moje politike nisu politike koje se iscrpljuju u neprijateljstvu prema HDZ-u. Enio Meštrović i ja sada nastupamo u postantihadezeovskoj fazi, a to znači da predlažemo politička rješenja koja se više uopće ne referiraju na HDZ. HDZ je, što se mene tiče, prazno mjesto politike u Zadru, a Enio Meštrović to prazno mjesto može definirati kako god on to želi.

3. Kako ste stalno naglašava li potrebu za radikalnim promjenama, što očekujete od predstavnika HDZ-a u Gradskom vijeću?

Od HDZ-a očekujem nesnalaženje koje su pokazali već na konstituirajućoj sjednici jer nisu znali na adekvatan način odgovoriti na prihvaćanje moje kandidature. Javno im nudim desetak sati logike kako bi mogli razviti racionalnu strategiju otpora novonastaloj političkoj situaciji. Nemam iluzija da će to prihvatiti i da će umjesto logike posegnuti za nepresušnim bazenom rješenja koja su im poznata, a u domeni su političke korupcije. 

Ključne riječi

Komentara 17

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
11:15 28.06.2021.

Ne volim HDZ ali ovaj cudak plus Ricard , stvarno u Zadru nisu bas cisti , kad ce netko poceti radit psiholosku provjeru politicara , pa ovsj Vucetic ne moze proci psihotest i to onaj osnovni s predvojnicke , on meni zvuci kao teski psihopat , najveci monstrumi su na vlast dolazili demokratski , evo ja pozivam sluzbe da ubuduce rade provjere kandidata , osoba koja nije medicinski sposobna biti politicar ili padne na sigurnosnoj provjeri jer ide u tuda veleposlanstva , kao Jandrokovic , ne smije biti kandidat

DU
Deleted user
21:51 27.06.2021.

bez veze Marko vucetic hdz je drzavotvorna stranka a vi tt puljak I Ini ste null bodova

SE
senijor121
08:20 28.06.2021.

vucibatina misli da je dovoljno laprdati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije