Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške optužbe

Mario Monti: Njemačka i Francuska krive su za krizu u Europi!

\'Italian Prime Minister Mario Monti looks on during a meeting with Secretary General of the Organization for Economic Cooperation and Development Angel Gurria at Chigi palace in Rome February 6, 2012
Reuters/PIXSELL
28.03.2012.
u 12:18

– Njemačka i Francuska bile su zemlje koje su olako tretirale javni deficit i dug – rekao je Monti

Talijanski premijer Mario Monti rekao je danas u Tokiju da su za krizu u Europi krive Njemačka i Francuska, javlja Guardian. Kazao je kako se Njemačka i Francuska nisu pridržavale fiskalnih pravila i bile su loš primjer ostalim državama.

– Priča seže u 2003. godinu kada je euro bio još "novorođenče". Njemačka i Francuska bile su zemlje koje su olako tretirale javni deficit i dug – rekao je Monti. Dodao je da je nepoštivanje pravila koje godišnji proračun ograničava na tri posto BDP-a dovelo do problema. Kaže kako su unatoč preporukama ministri Europske unije odlučili da ne kazne Francusku i Njemačku za prekoračenje limita deficita.

– Naravno da, ako se otac i majka ne pridržavaju pravila, ne možete očekivati da će ih države kao Grčka poštovati – kazao je talijanski premijer.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar belmondo
belmondo
14:07 28.03.2012.

Italija se zaduzi 120% od nacionalnog dohotka i onda su joj krivi Njemacka i Frnacuska. Za Grcku necu niti govorit. Da nije bilo nekontroliranog zaduzenja i trosenja novaca kojh se nema, ne bi bilo niti krize.

Avatar belmondo
belmondo
14:09 28.03.2012.

Italija se zaduzi tako da jedva vraca dugove i onda su joj krivi Njemacka i Frnacuska. Za Grcku necu niti govorit. Da nije bilo nekontroliranog zaduzenja i trosenja novaca kojh se nema, ne bi bilo niti krize.

OB
-obrisani-
13:39 28.03.2012.

Zašto na zastavi ima samo 12 zvezdi. Šta one predstavljau????\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije