Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HAC-REMORKER

Crnjak: Bio sam predsjednik uprave, a Mikulićeva tajnica odbila mi je dati dokumentaciju koju sam tražio

Mario Crnjak
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
07.12.2017.
u 16:57

Istaknuo je da je nezabilježeno da tajnica odbije dati traženu dokumentaciju predsjedniku uprave.

Mario Crnjak, bivši predsjednik uprave HAC-a svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Božidaru Kalmeti i ostalima optuženima u aferi HAC - Remorker. Kazao je kako uprava u HAC-u nije bila jedinstvena.  

- Ja kao prvi među jednakima nisam imao ovlasti nad najvažnijim sektorima u HAC-u poput građenja ili financija. Jednom mi je prigodom tajnica člana uprave, a kasnije i Kalmetinog suradnika u ministarstvu Milivoja Mikulića, odbila dati tendersku dokumentaciju za autocestu Dugopolje Ploče kada sam došao vidjeti kako napreduje. To me izuzetno povrijedilo - kazao je Crnjak.

Istaknuo je da je nezabilježeno da tajnica odbije dati traženu dokumentaciju predsjedniku uprave.

- I prije tog događaja čuo sam od nekog od čelnika Mikulićeva sektora da bez Mikulića dokumentacija ne može van - pojasnio je Crnjak. Zbog nesuglasica u tvrtki Crnjak je čak četiri puta podnosio ostavke, a o stanju u HAC-u je pisao i tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu, ali i Kalmeti, nakon čega je smijenjen u prosincu 2007.

- S Kalmetom i Zdravkom Livakovićem imao sam slabije kontakte. S Kalmetom sam minimalno komunicirao. Nisam puno komunicirao ni s drugim članovima HAC-ove uprave i to zato što smo imali različite interese. Nisam bio u ni jednoj stranci pa s Kalmetom nisam razgovarao o politici, a i različite smo struke. Sastajali bi se par puta godišnje, a ja sam uvijek bio u okviru uprave i svojih ovlaštenja - kazao je Crnjak. Kazao je i da on nema nikakvih saznanja o izvlačenju novca iz cestarskih tvrtki za što se Kalmeta, Livaković, Mikulić i ostali terete. Prema optužnici, Kalmeta i ostali su iz HAC preko Remorkera izvukli i podijelili oko 15 milijuna kuna i 850.000 eura. Bivši ministar optužen je i za krak afere Fimi media.

Pogledajte i galeriju: Sapunar svjedočio na sudu u aferi HAC-Remorker

Mario Crnjak
1/7

Komentara 2

DR
droza
17:33 07.12.2017.

Citat: "Kazao je i da on nema nikakvih saznanja o izvlačenju novca iz cestarskih tvrtki za što se Kalmeta, Livaković, Mikulić i ostali terete. " Dakle, vrlo pozorno sam pratio svaki objavljeni članak vezan uz ovo suđenje, a barem do sada, niti jedan svjedok tužiteljstva, nije u svome iskazu iznio apsolutno ništa što bi išlo u prilog optužnice protiv Kalmete. Bilo je naime i nekoliko svjedoka koji su govorili o modusima izvlačenja i pranja novca, ali niti jedan izrijekom nije naveo, niti ima saznanja o tome da je novac završavao u Kalmetinim džepovima.

MI
miki45
08:11 08.12.2017.

Kalmeta sebi uzimao i njima mrvicu dao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije