Naslovnica Vijesti Hrvatska

Crnjak: Bio sam predsjednik uprave, a Mikulićeva tajnica odbila mi je dati dokumentaciju koju sam tražio

Istaknuo je da je nezabilježeno da tajnica odbije dati traženu dokumentaciju predsjedniku uprave.
07. prosinca 2017. u 16:57 2 komentara 675 prikaza
Mario Crnjak
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Mario Crnjak, bivši predsjednik uprave HAC-a svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Božidaru Kalmeti i ostalima optuženima u aferi HAC - Remorker. Kazao je kako uprava u HAC-u nije bila jedinstvena.  

Milica Rakuša Martulaš SUĐENJE NADANU VIDOŠEVIĆU Svjedokinja: Nisam posumnjala da u projektima ima nepravilnosti

- Ja kao prvi među jednakima nisam imao ovlasti nad najvažnijim sektorima u HAC-u poput građenja ili financija. Jednom mi je prigodom tajnica člana uprave, a kasnije i Kalmetinog suradnika u ministarstvu Milivoja Mikulića, odbila dati tendersku dokumentaciju za autocestu Dugopolje Ploče kada sam došao vidjeti kako napreduje. To me izuzetno povrijedilo - kazao je Crnjak.

Istaknuo je da je nezabilježeno da tajnica odbije dati traženu dokumentaciju predsjedniku uprave.

- I prije tog događaja čuo sam od nekog od čelnika Mikulićeva sektora da bez Mikulića dokumentacija ne može van - pojasnio je Crnjak. Zbog nesuglasica u tvrtki Crnjak je čak četiri puta podnosio ostavke, a o stanju u HAC-u je pisao i tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu, ali i Kalmeti, nakon čega je smijenjen u prosincu 2007.

- S Kalmetom i Zdravkom Livakovićem imao sam slabije kontakte. S Kalmetom sam minimalno komunicirao. Nisam puno komunicirao ni s drugim članovima HAC-ove uprave i to zato što smo imali različite interese. Nisam bio u ni jednoj stranci pa s Kalmetom nisam razgovarao o politici, a i različite smo struke. Sastajali bi se par puta godišnje, a ja sam uvijek bio u okviru uprave i svojih ovlaštenja - kazao je Crnjak. Kazao je i da on nema nikakvih saznanja o izvlačenju novca iz cestarskih tvrtki za što se Kalmeta, Livaković, Mikulić i ostali terete. Prema optužnici, Kalmeta i ostali su iz HAC preko Remorkera izvukli i podijelili oko 15 milijuna kuna i 850.000 eura. Bivši ministar optužen je i za krak afere Fimi media.

Pogledajte i galeriju: Sapunar svjedočio na sudu u aferi HAC-Remorker

Mario Crnjak
1 / 7
Josip Sapunar svjedočio u postupku protiv Božidara Kalmete i ostalih u aferi HAC-Remorker
Josip Sapunar svjedočio u postupku protiv Božidara Kalmete i ostalih u aferi HAC-Remorker AFERA HAC-REMORKER Sapunar: Livaković mi je kazao da ponekad dio novca ide za Zadar i Kalmetu Svjedočenje Sapunara 'Livaković me pitao znam li koga za izvlačenje novca. Sjetio sam se Premilovca' Svjedokinja: Postojao je paralelni sustav upravljanja. Upozoravala sam Vidoševića
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • droza:

    Citat: "Kazao je i da on nema nikakvih saznanja o izvlačenju novca iz cestarskih tvrtki za što se Kalmeta, Livaković, Mikulić i ostali terete. " Dakle, vrlo pozorno sam pratio svaki objavljeni članak vezan uz ovo suđenje, a barem do ... prikaži još! sada, niti jedan svjedok tužiteljstva, nije u svome iskazu iznio apsolutno ništa što bi išlo u prilog optužnice protiv Kalmete. Bilo je naime i nekoliko svjedoka koji su govorili o modusima izvlačenja i pranja novca, ali niti jedan izrijekom nije naveo, niti ima saznanja o tome da je novac završavao u Kalmetinim džepovima.

  • miki45:

    Kalmeta sebi uzimao i njima mrvicu dao