Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenje Sapunara

'Livaković me pitao znam li koga za izvlačenje novca. Sjetio sam se Premilovca'

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
02.11.2017.
u 10:32

'Sjetio sam se Premilovca pa su s njegovom tvrtkom sklopljeni ugovori', kazao je Josip Sapunar na početku svog svjedočenja na suđenju za aferu HAC-Remorker

U vrijeme dok sam bio u HAC-u, bilo je mnogo raznih stvari, a preko firme Remorker Igora Premilovca iz poduzeća koja su radila za HAC izvlačio se novac. Takvih poduzeća bilo je osam, devet, a sve je počelo za vrijeme izgradnje Kalmetine. Tada mi je došao Zdravko Livaković i pitao me znam li nekog preko koga bi se mogao izvlačiti novac. Sjetio sam se Premilovca pa su s njegovom tvrtkom sklopljeni ugovori, kazao je Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a zadužen za financije u svojem svjedočenju na suđenju Božidaru Kalmeti  i ostalima optuženima u aferi HAC-Remorker.

Objasnio je kako su spomenute tvrtke plaćale Remorkeru, potom je Premilovac podizao novac i davao ga Sapunaru koji ga je, kako je kazao, dalje nosio Livakoviću, Berketu, Kezeleu...

Ključne riječi

Komentara 4

NV
NV
11:39 02.11.2017.

Domoljubni biznismeni.

DU
Deleted user
12:54 02.11.2017.

Opet ovi udbaši i komunjare smještaju našim krade-ze domoljubima!

IN
inox14
12:06 02.11.2017.

Kad nas već kradu bolje da to rade istinski domoljubi nego nedaj Boze Srbi. Ovako bar veći dio pokradenog ostane doma. A i Zadrani su zadovoljni jer inače nikada nebi imali Kalmetinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije