Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Livaković me pitao znam li koga za izvlačenje novca. Sjetio sam se Premilovca'

'Sjetio sam se Premilovca pa su s njegovom tvrtkom sklopljeni ugovori', kazao je Josip Sapunar na početku svog svjedočenja na suđenju za aferu HAC-Remorker
02. studenoga 2017. u 10:32 4 komentara 1380 prikaza
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

U vrijeme dok sam bio u HAC-u, bilo je mnogo raznih stvari, a preko firme Remorker Igora Premilovca iz poduzeća koja su radila za HAC izvlačio se novac. Takvih poduzeća bilo je osam, devet, a sve je počelo za vrijeme izgradnje Kalmetine. Tada mi je došao Zdravko Livaković i pitao me znam li nekog preko koga bi se mogao izvlačiti novac. Sjetio sam se Premilovca pa su s njegovom tvrtkom sklopljeni ugovori, kazao je Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a zadužen za financije u svojem svjedočenju na suđenju Božidaru Kalmeti  i ostalima optuženima u aferi HAC-Remorker.

Igor Premilovac AFERA HAC -REMORKER Premilovac, Berket i Sapunar se nagodili, moraju vratiti milijune

Objasnio je kako su spomenute tvrtke plaćale Remorkeru, potom je Premilovac podizao novac i davao ga Sapunaru koji ga je, kako je kazao, dalje nosio Livakoviću, Berketu, Kezeleu...

Dovođenje Josipa Sapunara na ispitivanje u DORH (1) afera hac Sapunar priznao: Da, prao sam novac! Josip Sapunar IZvlačenja novca iz HAC-a Josipu Sapunaru Vrhovni sud potvrdio presudu za Fimi mediju '20.10.2009., Zagreb - Uprava HAC-a sazvala je jednu od rijetkih tiskovnih konferencija kako bi ustvrdila da u tvrtki nema afera. Josip Sapunar, clan Uprave zadruzen za financije, Mario Lovrincevic, d hobotnica HAC – HGK Sapunar uhićen drugi put u tri godine. Gdje je 5 milijuna eura?
vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • NV:

    Domoljubni biznismeni.

  • Deleted user:

    Opet ovi udbaši i komunjare smještaju našim krade-ze domoljubima!

  • inox14:

    Kad nas već kradu bolje da to rade istinski domoljubi nego nedaj Boze Srbi. Ovako bar veći dio pokradenog ostane doma. A i Zadrani su zadovoljni jer inače nikada nebi imali Kalmetinu.