Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala Vlada

Marić: Ne bih spekulirao s brojem potpisa, treba tražiti konstruktivno rješenje

Ministar financija Zdravko Marić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
17.06.2016.
u 11:56

Na konstataciju novinara da je HDZ napadao Oreškovićevu Vladu zbog financija, a sada želi njega za premijera, Marić je rekao da je Vlada odgovorno radila.

HDZ-ov kandidat za mandatara Zdravko Marić izjavio je danas da ne bi spekulirao s brojem potpisa koje je prikupio HDZ za novu Vladu, bitno je tražiti konstruktivno rješenje, a eventualna nova Vlada ima dobar potencijal za znatan iskorak te za postizanje stabilnosti i poboljšanja na gospodarskom planu.

Mi smo tehnička Vlada, bitno je poručiti da nije prvi put da imamo tehničku Vladu, no sve će se obveze ispunjavati po zakonu, poručio je Marić na Mirogoju nakon polaganja vijenaca na grob Franje Tuđmana.

Na konstataciju novinara da je HDZ napadao Oreškovićevu Vladu zbog financija, a sada želi njega za premijera, Marić je rekao da je Vlada odgovorno radila.

"Stojim pri tome da sam svjestan izazova i rizika, ali i stvari koje je potrebno napraviti. Vrlo jasno imam u perspektivi što je potrebno napraviti da bi se Hrvatska stavila na stabilnu i održivu razinu", kazao je.

Što se tiče činjenice da je Ivan Šuker uime kluba HDZ-a napao upravo gospodarsku i monetarnu politiku Vlade, Marić je istaknuo da monetarna politika nije u djelokrugu Vlade, nego gospodarska i fiskalna.

"Nakon šest godina recesije, ne postoji ništa osim toga da uz zapošljavanje i rast ciljamo i na stabilizaciju javnih financija. Šest godina recesije ostavilo je duboki trag, ali imamo održive i zdrave fundamente za tu priču. Gospodarski rast koji se događa niži je nego u predrecesijskom razdoblju, ali za razliku od tada, rast ne stvara visoke deficite", napomenuo je Marić.

>> Dvojna vlast Karamarko-Marić opet problem

>> Kosor: Hvala Bogu, oporba nas je riješila problema. Tireli: Podrška ljevici ako netko od njih bude htio biti mandatar

Komentara 9

HR
hrza
12:07 17.06.2016.

Namagarcili Oreskovica a sad i tebe Maricu. Mlad, zelen i neiskusan.

AM
AMD------------------------
12:10 17.06.2016.

konstruktivnog nema u toj skupini koja vas je posvojila. nemate karaktera gospodune a domoljublje vase ? ?

Avatar balen
balen
13:51 17.06.2016.

Koja je razlika između Vlade RH I Afričke šljive? Afrička šljiva, navodno, ne pada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije