Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJEM HRVATSKO

Mala zemlja čiji su proizvodi osvojili i još osvajaju svijet

Iluistracija
Foto: GettyImages
30.10.2018.
u 10:30

Još od 17. stoljeća i kravate hrvatski se proizvodi plasiraju na svjetsku scenu

Kada je riječ o imidžu Hrvatske u svijetu, jedan od opisa po kojima je poznata glasi kako je to mala zemlja, ali za velike stvari. Hrvatska uistinu često izaziva istinsko divljenje bilo da je riječ, ovisno o situaciji, o sportskim uspjesima, mladim genijalcima, turističkim biserima, poznatim umjetnicima, slasnim delicijama, uspješnim znanstvenicima ili pak - svojim proizvodima.

Oni su prepoznati kao jedinstveni, originalni i kvalitetni, a tako je već doslovno stoljećima. Kravata je, primjerice, danas jedan od najpopularnijih modnih dodataka, a u Europi su je proslavili hrvatski vojnici još u 17. stoljeću. Od tada je uslijedio još cijeli niz hrvatskih izuma i proizvoda koji su doslovno preplavili svijet, pa je tako pisalo Slavoljuba Penkale našlo svoje mjesto u svakom uredu, a s Vegetom se spravljaju jela u kuhinjama na svim kontinentima. Iako ljudi danas žive u eri kada je novih proizvoda na globalnom tržištu više nego ikada, oni hrvatski se i dalje izdvajaju.

Zadnjih je nekoliko godina sada tu i nova generacija proizvoda poput softvera, aplikacija, web stranica i računalnih igara, ali domaći proizvođači unatoč tome nisu zanemarili ni tradicionalne zanate koji su ponovno na cijeni. Da su kvalitete i posebnosti svojih proizvoda svjesni sami Hrvati nije toliko neobično, no svakako je impresivno da su hrvatski proizvodi osvojili cijeli svijet te da se u svakom kutku planete može naći barem jedna osoba koja s ponosom može reći - kupujem hrvatsko.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar sindarela
sindarela
12:50 30.10.2018.

Slasnim delicijama i svojim proizvodima neznam ni jednu slasnu deliciju po kojoj bi Hrvatska bila prepoznatljiva što se proizvoda tiče moglo bi to biti oružje i to je to

NI
nirovad
08:40 31.10.2018.

kad vidim ovo kupujmo hrvatsko, sjećam se kad je prvi put takav naslov izišao u novinama, a drugi dan čitam naslov kako je F.Tuđman uredio vilu talijanskim namještajem....

SA
samoborka
19:11 30.10.2018.

Prepoznatljivi hrvatski proizvodi? Vi se salite!? Ne postoji ni jedan jedini poznati hrvatski proizvod izvan zemalja ex Juge. Lovacke price.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije