Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgladnjivao djecu

Majka: 'Moj sin je psihički bolestan, ali nije monstrum'

'kuca01_nnn_crn_060113'
Foto: Bernard Karakaš/VLM
1/3
07.01.2013.
u 18:00

Povjerovale
: Djelatnicama centra otac je rekao da se on i supruga brinu o dječici

Tragični slučaj smrti tromjesečne bebe te izgladnjivanja i zlostavljanja dvoipolgodišnje djevojčice u jednoj obitelji u Slavonskom Brodu još je tema dana u ovom gradu. Iako susjedi govore da se iz njihova unajmljenog stana mjesecima čuo plač i zapomaganje djece te širio nesnosan smrad fekalija, na pitanje zbog čega nisu alarmirali policiju svi nemoćno sliježu ramenima i govore da se nisu željeli petljati u tuđe stvari. Ocu (32) određen je jednomjesečni pritvor, jedno zajedničko dijete živi s majkom, a za dvoje djece, od kojih je jedno bilo izgladnjivano i koje je nasilnik imao s drugom ženom, traže se skrbnici.

– Radimo sve što je u našim mogućnostima na zbrinjavanju djece i žene koja je živjela u izvanbračnoj zajednici s optuženim, premda ni ona nikako ne može biti amnestirana u cijeloj toj situaciji koja se događala u obitelji. Sigurno je da nitko od njih dvoje ne može biti njihov skrbnik – kaže ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić. Na pitanje je li se djecu moglo ranije premjestiti na sigurno, Nikšić odgovara da je osumnjičeni kao biološki otac sudskim putem dobio skrbništvo nad djecom. Kako nije bilo nikakvih indicija da to skrbništvo nije adekvatno, centar ga nije mogao ukinuti ni bilo što drugo napraviti. Dodaje da je ta obitelj bila u njihovu tretmanu u smislu pružanja jednokratne pomoći, ali ne i pod nadzorom.

– Žao mi je što susjedi tek sada govore o maltretiranju i zlostavljanju djece jer u kolovozu, kada su naše socijalne radnice bile u toj obitelji, nitko o tome nije govorio – dodaje Nikšić. Vlasnica stana kaže da su nevjenčani supružnici ondje boravili od svibnja prošle godine, ali nikada nisu platili ni lipu za najam pa se dug popeo na 20.000 kuna. Kako su se oglušivali na njezine pozive i čak joj zabranili ulazak u stan, ona im je u srpnju isključila struju i telefon te odjavila televizor. O tome je obavijestila i Centar za socijalnu skrb, iz kojeg su joj kazali da su njihove djelatnice razgovarale s ocem koji im je rekao da on i supruga vode brigu o djeci. Sa svime je upoznala i policiju koja joj je savjetovala da svoja prava potraži na sudu.

– U stan sam uspjela ući tek po njihovu izlasku 27. prosinca i stan je bio veoma prljav i zapušten, s uništenim namještajem i posuđem te razbacanim rubljem. Posvuda je bilo smeća, izmeta i psećih dlaka jer su na balkonu držali psa koji je tu vršio nuždu – kaže vlasnica stana. Majka osumnjičenog kaže da je njezin sin psihički bolestan i kako ga je ona više puta bezuspješno nagovarala da ide na liječenje, ali nije monstrum.

– Sin i njegova žena dolazili su nam u posjet, kuhali su ovdje jelo jer im je struja bila isključena. Međutim, ja nisam išla kod njih i nisam znala u kakvom su stanju djeca. Na dan kad je dijete umrlo sin me je nazvao i kroz plač rekao da se dijete ugušilo – kazala je majka osumnjičenog.

>>Strava! Izgladnjivao djecu, jedno umrlo, drugo našli u stanu

Komentara 34

BE
belimo
18:25 07.01.2013.

Cijelom centru za socijalnu skrb-OTKAZ. Sve drugo ne pomaže......

LO
Loco
19:00 07.01.2013.

koliko notornih gluposti ovdje. natukli joj 20.000kn duga i nisu ju pustili u stan?!?!? pa onda zoveš policiju i kažeš da su ti provalili u stan, pobogu... cijela ova priča je šuplja skoro kao i karamarkovi govori.

AL
alapača
18:16 07.01.2013.

neki dan nas je Večernji izvijestio da je otac zlostavljač imao je pored sadašnje još dvije žene i s njima ukupno devetero djece o kojima se nije brinuo. ako to nije 'indicija' ne znam šta je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije