Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odslužila pola kazne

Majka koja je ubila šestero djece puštena iz zatvora nakon 8,5 godina: 'Ne bi smjela slobodno lutati ulicama'

House fire in Allenton
Foto: Rui Vieira/PA Images/PIXSELL
1/5
01.12.2020.
u 16:42

"Ne želim je blizu svojih vrata. Kazna nije dovoljno duga i odričem je se nakon toga što je učinila", rekla je njezina 62-godišnja majka

Žena koja je ubila šestero svoje djece oslobođena je nakon što je odslužila samo polovicu svoje 17 godina duge zatvorske kazne. Djeca 39-godišnje Mairead Philpott poginula su u požaru kojeg su ona i suprug Mick podmetnuli u svom domu u Derbyju 2012. godine. 

David Spencer iz Centra za prevenciju kriminala komentirao je njezino otpuštanje iz zatvora te rekao: "To je ruganje britanskom kaznenopravnom sustavu. Pravda nije izvršena. Ubojice djece poput nje ne bi smjele slobodno lutati ulicama", piše The Sun

"Ministar unutarnjih poslova obećao je preispitivanje kazne. To treba hitno napraviti kako bi se osiguralo da ubojice poput Philpott odsluže duge kazne koje njihovi stravični zločini zaslužuju", dodao je Spencer. 

House fire in Allenton File photo dated 04/04/13 of tributes outside the house in Allenton, Derby, where six children died. Mairead Philpott has been freed after serving half of her 17-year jail term for killing six of her children in an arson attack at their home in Allenton, Derby, on May 11 2012. Rui Vieira Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Rui Vieira/PA Images/PIXSELL

Majka sada oslobođene Mairead, Vera (62), rekla je da je zaprepaštena što je njezina kćer tako rano puštena. Sa svojom je kćeri već ranije prekinula kontakt. 

"Ne želim je blizu svojih vrata. Kazna nije dovoljno duga i odričem je se nakon toga što je učinila", rekla je Vera.

Mairead su oslobodili i osigurali joj sve kako bi sigurno izašla iz zatvora i mogla voditi normalan život. Odvezena je hostel u luksuznom Audiju Q3 u pratnji policije. Trebala bi ostati u hostelu tri mjeseca, prije nego što ju u potpunosti ne oslobode i daju joj novi identitet. Zasada je u kućnom pritvoru te ima policijski sat od 7 do 19 sati koji mora poštivati.

Nakon smrti šestero djece, Mairead i njezin suprug su na sudu glumili nevinost te plakali kako bi sve zavarali, no njihovo je ponašanje probudilo sumnju. Policija ima je ozvučila hotelsku sobu te su na taj način saznali istinu. Također, otkriveno je kako su imali još jednog pomagača koji je, kao i njih dvoje, osuđen na 17 godina zatvora. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
16:58 01.12.2020.

To je nedavno bilo na "zločini koji su zaprepastili Britaniju"... sad će ih zaprepastiti sudska praksa.

DU
Deleted user
17:08 01.12.2020.

Zapaliti rođenu djecu. Nema kazne koja može biti odgovarajuća.

DU
Deleted user
18:13 01.12.2020.

Znači nismo mi jedini sa pravednom justicijom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije