Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više izloženi

Madrid traži pomoć: Migranti nadiru u Španjolsku

Migranti u Španjolskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
04.08.2018.
u 06:30

Povjerenik EU za migracije Avramopulos razgovarao je jučer sa španjolskim premijerom Sanchezom o zbrinjavanju azilanata

Nakon što je Španjolska zatražila financijsku pomoć od EU kako bi financirala izgradnju smještaja za migrante, u Madrid je jučer stigao povjerenik EU za migracije Dimitris Avramopulos kako bi vidio na koji način pomoći Španjolskoj koja je sve više izložena migrantskom valu. Od početka ove godine u Grčku, Italiju i Španjolsku stiglo je 55.000 migranata i počele su se mijenjati rute kojima se kreću.

“Španjolska je vaš raj”

Španjolska je prvi put postala zemlja u koju dolazi najviše migranata, ispred Italije i Grčke.

Migranti u Španjolskoj
1/9

Broj migranata koji dolaze u Španjolsku u stalnom je porastu, dok je broj onih koji dolaze u Italiju u stalnom padu. Razlog za smanjenje broja migranata u Italiji nije samo prijetnja populističke vlade u Rimu da će zatvoriti svoje luke za brodove koje dovoze ljude spašene na moru već i pojačani napori Libije da spriječi odlazak migranata na gumenim čamcima i u trošnim brodicama u smjeru Italije. Mnogi se očito ne odlučuju na put jer znaju da će biti vraćeni u Libiju.

Napadaju policiju

Prema španjolskim policijskim izvorima, više od 50.000 migranata iz subsaharske Afrike čeka u Maroku da krenu put Španjolske preko Gibraltarskog tjesnaca. Krijumčari ljudi pomažu imigrantima da zaobiđu granične kontrole u Maroku te im govore da je Španjolska “raj” za njih. Španjolska je postala zemlja broj 1. nakon dolaska imigranata u 2018., s više od 21.000 dolazaka, što je proces koji je ubrzan nakon što je socijalistička vlada zemlje, pod vodstvom člana Bilderberg grupe i premijera Pedra Sáncheza, dala zeleno svjetlo za otvorene granice. Veliki broj migranata svaki dan pokušava priječi Španjolsku granicu.

Dnevno uspije prijeći između 50 do 100 migranata koji postaju sve agresivniji u svojoj želji da se domognu Europe pa čak bacaju izmet, kamenje i Molotovljeve koktele na graničnu policiju, a često koriste bacače plamena kućne izrade i pile za uklanjanje prepreka.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Komentara 62

ZI
zimerman
07:06 04.08.2018.

Ovi socijalisti/ljevičari će nas stvarno uništiti

DU
Deleted user
07:33 04.08.2018.

Cim zemlja dobije "lijevicarsku" vladu odmah postaje "raj za migrante".

Avatar hr.granicar
hr.granicar
06:46 04.08.2018.

koje su to budalu ovi liberali.kad nas uniste onda su oni na redu jer neće imati tko da ih brani. liberizam je gori od komunizma i nacizma zajedno.koliko nas bude stradao nadmasice titu, Hitlera, Staljina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije