Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mađarski odvjetnik o nesreći: Čačić nije smio biti pušten

čačić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
24.01.2010.
u 15:20

- Obavještavam da sam danas neslužbeno saznao da je na žalost i druga osoba iz drugog automobila preminula - stoji u priopćenju koje je poslao Radimir Čačić.

Umrla je i druga žrtva Čačičeve prometne nesreće u Mađarskoj, doznali smo od našeg izvora u kaposvarskoj bolnici. Nakon Györgya Liptáka (60) ozljedama je podlegla i 82-godišnja Erzsebet, majka vozačice škode fabije u koju se na autocesti za Budimpeštu 8. siječnja zaletio šef HNS-a Radimir Čačić. Obdukcija će pokazati uzrok smrti.

Čačić poručio priopćenjem: Ovo je novi šok
Nakon upita novinara Večernjeg lista ima li informaciju o smrti putnice, Radimir Čačić u nedjelju poslijepodne medijima je poslao priopćenje u kojemu stoji:

“Kako sam Hrvatsku javnost obećao izvijestiti o svim novim materijalnim činjenicama vezanim uz nesreću koju sam uzrokovao 8. siječnja na autocesti za Budimpeštu, obavještavam da sam danas neslužbeno saznao da je, na žalost, i druga osoba, kojoj su bile 82 godine, iz drugog automobila preminula”.

Radimir Čačić danas nije bio dostupan za izjave, a kako se može doznati, smrt još jedne osobe dodatno ga je šokirala, to više što je imao neslužbenu informaciju da je nesretna putnica napustila odjel intenzivne njege te je premještena na uobičajeni bolnički tretman.

Čačić ne razmišlja o povlačenju iz politike
Zasad nema naznaka da Čačić razmišlja o povlačenju iz politike. Vjerojatnije je da će sljedećih dana održati konferenciju za novinare i odgovoriti na sva pitanja vezana uz nesreću u Mađarskoj, ali i svoje daljnje planove.

Žena je od nesreće bila u vrlo kritičnom stanju i na životu su je držali aparati. Vozačica škode Katalin Lipták u srijedu nam je u predgrađu Budimpešte, Vecsésu, kazala da je njezina majka puno bolje i da je prebačena na rehabilitacijski odjel. No, očito joj se stanje naglo pogoršalo, ali u bolnici informacije daju samo rodbini.



Policija potvrdila smrt
Večernjak je vijest o smrti starice imao još u subotu rano ujutro, ali bez službene ili dvostruke potvrde. Kako bi to pribavili okrenuli smo najmanje stotinu brojeva. Bolnicu, policiju u Budimpešti i Kaposváru, mnoge susjede u ulici, pa čak i sve prezimenjake obitelji Lipták u Vecsésu i Budimpešti. No, rezultata nije bilo sve do jučer oko podneva kada je glasnogovornik kaposvarske policije Kornél Karsay potvrdio naše spoznaje.

– Vaše su informacije točne, žena je umrla u petak rano ujutro, potvrdili su u bolnici – kazao je Karsay.

Čačić nije znao za smrt starice i tek nakon što je to saznao od Večernjaka pustio je priopćenje u javnost.


Obitelj Liptak promašila izlaz na autocesti
Obitelj Lipták 8. siječnja uputila se na vikend u toplice Heviz, no promašili su izlaz na autocesti pa su se vraćali kada se u njih stranačkim chryslerom zaletio Čačić. Policija je priopćila da Čačić nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima, a Katalin nam je rekla da je vozila brzinom između 100 i 110 kilometara na sat, što govori da je šef HNS-a vozio puno brže.

Iako je Čačić priopćio da je taj dan bila gusta magla, pokazalo se da magle nije bilo. Padala je jaka kiša. Nesreća se dogodila kod mjesta Sávolya u Županiji Somogy. György i njegova punica Erzsebet teško su ozlijeđeni te su prevezeni u kaposvarsku bolnicu, dok je Katalin lakše ozlijeđena. Od teških ozljeda glave György je preminuo dan poslije. Iza sebe je ostavio ženu s kojom je bio 30 godina u braku i dvojicu odraslih sinova. Tri mjeseca prije nesreće otišao je u mirovinu, a za života je bio učitelj u Budimpešti.

Bez zatvorske kazne?
Odvjetnik dr. Miklós Hrabéczy rekao nam je da će se Čačiću suditi u Mađarskoj, i to u županiji Somogy. Misli da Čačić zbog težine nesreće nije smio biti pušten uz jamčevinu od 1000 eura. Odvjetnik dr. Robért Böda iz Kaposvara smatra pak da će suđenje biti prebačeno u Hrvatsku “s obzirom na to da je diplomacija u igri”. Misli i da neće biti zatvorske kazne, već samo novčane.

Ključne riječi

Komentara 192

CR
++ Crash
22:50 24.01.2010.

Magla i noć je vozačima najveći neprijatelj jer ih lišava osnovnog osjetila vida.

OB
-obrisani-
23:01 24.01.2010.

koji im je k... svima manite se covjeka jer to sto mu se desilo nedo bog nikome banda novinarska

Avatar Jana
Jana
19:50 24.01.2010.

za van ness===== meni nije žao čačića nego nastradale obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije