Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
online edukacija

Mačja društvenost i teritorijalnost

Davor Puklavec/Pixsell
13.07.2022.
u 16:20

Nerazumijevanje mačjeg poimanja društvenosti i teritorijalnosti razlog je nekih od najčešćih problema u ponašanju na koje se žale vlasnici/skrbnici mačaka, više saznajte na webinaru koji organizira dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja

Mačke se često smatraju samotnjacima i misli se da im je dobro kada su same. To nije točno jer mačke mogu biti vrlo društvene, zaigrane te željne maženja i nježnosti. No, mačke pažljivo biraju svoje društvo i može im biti potrebno vrijeme da prihvate nekoga novog.
Nerazumijevanje mačjeg poimanja društvenosti i teritorijalnosti razlog je nekih od najčešćih problema u ponašanju na koje se žale vlasnici/skrbnici mačaka. Nažalost, problem nije uvijek prepoznat kao takav pa se često pokušava riješiti na krivi način. Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o mačjoj društvenosti, komunikaciji, prilagodbama životu uz čovjeka, teritorijalnosti i emocionalnosti. To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema.

Imate li ovakve ili slične probleme i ne znate kako ih riješiti, potražite ih na webinaru "Mačja društvenost i teritorijalnost", koji u ponedjeljak, 18. srpnja, od 20.15 sati organizira dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja. Više od 25 godina bavi se ponašanjem i dobrobiti životinja, radi kao savjetnica za ponašanje kućnih ljubimaca te surađuje s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja.

Na webinaru koji se održava online bit će riječi o mačjoj društvenosti i osnovama komunikacije, organizaciji doma po mačjem ukusu, doznat ćete što kad mačka dolazi u novi dom, kako dovesti mačku u dom u kome već živi mačka i kako ih upoznati, kako riješiti probleme koji nastaju, što mačke smatraju svojim teritorijem. Za webinar vam treba online ulaznica, o detaljima prijave možeze saznati na Facebook stranici, a možete se javiti i na mail dr.sc.irena.petak@gmail.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije