Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Maca Milica u tijelu je imala 13 metaka

Pojavila se iznenada na jednom zagrebačkom hranilištu, bila je umiljata i hrabro prišla, ali je šepala na zadnju desnu nogu
15. ožujka 2018. u 20:08 5 komentara 2209 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Pojavila se iznenada na jednom od zagrebačkih hranilišta mačaka. Mijaukala je i čekala Jasenku G. koja je u uobičajeno vrijeme stigla s hranom. Prišla joj je bez oklijevanja.

– Nije se nimalo bojala, htjela se maziti što nije baš uobičajeno za macu koja je odrasla na ulici – priča nam gospođa Jasenka. Dodaje, odmah je primijetila da maca šepa na zadnju desnu nogu, povremeno ju je čak i vukla. Kako bi provjerila o kakvoj je ozljedi riječ, odlučila je macu odnijeti kod veterinara. No, umjesto uobičajenog pregleda i kastracije, maca kojoj je dala ime Mila završila je na vađenju metaka.

 | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

– Mila je već bila kastrirana. Veterinar je htio provjeriti što je s nogicom, a rtg je pokazao da je puna metaka – objašnjava nam. Izbrojili su ih 13, neki su bili vrlo blizu kralježnice. Pet ih je odmah izvađeno, a što će biti s ostalima još nije odlučeno.

– Ne znamo tko je pucao u nju, ali po ozljedi nogice postoji mogućnost da je za nju bila vezana pa se pokušavala istrgnuti. Možda je nekome poslužila i kao meta za gađanje – priča nam Jasenka G. Zbog svega macu nije vratila na ulicu, oporavlja se i njezinom domu, a već prvih dana uočila je da se boji kad čuje muški glas. Svaki put pobjegne i sakrije se.

Sve je prijavljeno policiji, za koju kaže da je napravila sve što se moglo. Po njihovom savjetu objavili su i sliku mace i pozvali ljude koji ju prepoznaje da im se jave. Jer, Mila je bez dvojbe bila nečija. Što joj se dogodilo ne znaju, a boje se i da nikada neće saznati tko je na nju pucao. Iako je riječ o kaznenom djelu za koje bi počinitelj morao odgovarati.

Ako imate bilo kakve informacije, prepoznate macu ili je možda želite udomiti, javite se na 091/1798-330.

zlostavljanje životinje Bubi je preživio metke, sad mu treba smještaj za oporavak gdje je lešina Moju kujicu lopatom su pokupili s ceste i bacili na smeće
Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar navijač
  navijač:

  Da mi je dočekati dan na netko od tog smeća već jednom završi u zatvoru, ja ne znam koliko bolestan moraš biti da nešto slično napraviš ali i da se non stop tolerira takvo što.

 • Deleted user:

  Uvijek me uznemire ovakve vijesti. Jadna životinja za razliku od ''ugroženih '' žena sigurno nije nikom naudila.

 • sipuranikola:

  Kakvih sve monstruma ima oko nas.....ccccccc