Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
farma kod vukovara

Ljudske kosti nisu iz Domovinskog rata, stare su više od 200 godina

kosti, vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VL
1/6
07.07.2010.
u 15:57

Ljudske kosti pronađene su na gradilištu farme između Pačetina i Bobote u blizini Vukovara.

Analiza koja je provedena na Odjelu patologije Kliničke bolnice Osijek pokazala je da su ljudske kosti koje su pronađene na gradilištu farme između Pačetina i Bobote u blizini Vukovara stare najmanje 200 godina – kaže Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

>>Na farmi kod Vukovara bageri zagrabili u hrpe ljudskih kostiju

Dodao je da je bila riječ o žurnoj analizi s obzirom na to da se sumnjalo da su kosti iz Domovinskoga rata te da se na ovoj lokaciji možda krije nova masovna grobnica.

– Pretpostavljamo da je riječ o nekakvu starom mjesnom groblju. Ni mještani ne znaju više – rekao je Žgela. Policiju je dodatno zbunilo što su kosti bile pokopane veoma plitko kao i da je riječ o polju, lokaciji koja je udaljena od naseljenih mjesta te je mogla mnogo toga skrivati.

Marko Nikolašević, arheolog Konzervatorskog odjela u Vukovaru, kaže da mu je poziv novinara Večernjaka prva informacija o nalazu.

– Svakako je da ćemo izaći na teren i vidjeti o čemu je riječ. Trebamo provjeriti je li to arheološko nalazište – kaže Nikolašević.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar black_bloc
black_bloc
18:06 07.07.2010.

Oj talibani kako ste mi danas jer djeluju tabletice he he he

AC
a,ci,de
18:41 07.07.2010.

Kako bi voleo da te nađem bar 5 minuta pa bi ti pokazao kako sam jak, nebi me zaboravio za ceo život !

Avatar Gandhi
Gandhi
23:48 07.07.2010.

EVO PLAČENIKA --- ajmo dizati tenzije ... to je školica za pačiće male jer nema opet kruha pa ajmo krvoločnih igara za primitivce .. Od Kotrine - u , do Hart -a i takvih jadna nam naša Hrvatska .. !!!!!!!!!! - koja propagandna mašinerija za skrenuti s najbitnije teme Lijepe nam naše koja je ekonomski totalno već u voćnoj salati sa šlagom .-. banana je prevaziđena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije