Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lesar u Krapini:

Lesar: 'Dajte na uvid Strategiju upravljanja državnom imovinom'

dragutin lesar (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
04.04.2013.
u 12:56

Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom uzvraćaju Lesaru da je javna rasprava već počela, a da je cijela strategija objavljena na njihovim web stranicama.

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada, posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju u sklopu kampanje za Europski parlament. U Krapini, u kojoj je na prostoru sajma održao konferenciju za novinare, naglasio je da je za Hrvatsku prije ulaska u Europsku uniju najvažniji dokument "Strategija upravljanja državnom imovinom".

– Javno pozivam premijera Milanovića da se taj strateški dokument da građanima na uvid, da dođe u saborske klupe i to prije izbora za Europski parlament i lokalnih izbora i svakako prije 1. srpnja. Navodno ga oni u Vladi imaju, pa zašto ga skrivaju, taji li se nešto? – pita Lesar te ističe kako se državna imovina procjenjuje na 32 milijarde eura, što su dva državna proračuna.

Dodao je da bi na temelju donošenja tog dokumenta vladajuća garnitura mogla jasno definirati politiku privatizacije poljoprivrednog zemljišta, vodnog gospodarstva, prometa i niza drugih objekata u državnom vlasništvu. Lesar je u pratnji kandidata Hrvatskih laburista za lokalne izbore za Krapinsko-zagorsku županiju obišao Zabok, Mariju Bistricu i Donju Stubicu.

Državni ured: Strategija je već objavljena na našim internetskim stranicama

Šef laburista Dragutin Lesar ovoga se puta zaletio i neargumentirano napao Vladu jer je javna rasprava o Nacru prijedloga strategije upravljanja državnom imovinom već započela,  dostupna je i na internetskim stranicama Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Na Lesarove kritike odmah su reagirali i iz DUUDI-ja i poslali priopćenje koje donosimo u cijelosti:

"Započela je javna rasprava za Nacrt prijedloga strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske od 2013. do 2017. koje će trajati do 17. travnja 2013. godine na internetskoj stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), izvijestila je ta institucija. Zainteresirani građani moći će sudjelovati u raspravi o dokumentu koji određuje srednjoročne ciljeve i smjernice upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Dokument je izrađen prvi put, a donosi ga Hrvatski sabor na prijedlog Vlade za razdoblje od četiri godine. Njime se dugoročno želi osigurati transparentnost i učinkovitost upravljanja, te upotreba i očuvanje imovine važne za život i rad postojećih i budućih generacija građana Hrvatske.

Primjenom integralnog modela upravljanja, želi se postići da imovina u vlasništvu Republike Hrvatske bude istovremeno u službi gospodarskog razvoja, te zaštite dugoročnih nacionalnih interesa. U Strategiji je prvi put izrađen obuhvat imovine u vlasništvu Republike Hrvatske čime se odgovorilo na problematiku definiranja što je državna imovina, kao i prijedlog novog popisa trgovačkih društava od strateškog značenja za Republiku Hrvatsku Procjena potencijala imovine u državnom vlasništvu mora se zasnivati na snimci i ocjeni realnog stanja. Snimanje realnog stanja u tom smislu nikada nije dosljedno napravljeno".

>> Lesar: Tvrtke zbog CEFTA-e sele proizvodnju iz Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije