Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnji tren

Lažni policajac nazvao staricu i rekao joj da digne 270.000 kuna jer je banka potkrada, uhićen je u Zagrebu

Ilustracija
Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
28.05.2021.
u 16:28

Profesionalnom reakcijom djelatnika banke koji su odmah izvijestili policiju zbog sumnje na prijevara spriječene su daljnje posljedice

Policijski službenici Policijske uprave zadarske Službe kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela „Prijevara“. Pravovremenim, brzim i koordiniranim postupanjem policijskih službenika, a nakon  dojave djelatnika banke na području Zadra, spriječena je prijevara kojom bi oštećena 76-godišnjakinja nepoznatim osobama predala novčani iznos veći od 270.000,00 kuna.

Naime, jučer 27. svibnja 2021. godine oko 13.00 sati oštećenu je na kućni telefon nazvao muškarac kojom prilikom se lažno predstavio kao policijski službenik te joj rekao kako je potkradaju službenice banke radi čega treba podignuti sav novac koji ima na računu, nakon čega ga mora predati policijskom službeniku u civilu koji će doći do nje na njenu adresu po novac, a da će joj novac biti vraćen nakon dovršene istrage.

Oštećena je ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, povjerovala u njegovu lažnu priču, te je istog dana, nešto kasnije otišla u banku u namjeri da podigne svoju ušteđevinu. Profesionalnom reakcijom djelatnika banke koji su odmah izvijestili policiju zbog sumnje na prijevara spriječene su daljnje posljedice.

U nastavku postupanja policijskih službenika Policijske uprave zadarske, istog dana, u večernjim satima na području Zagreba, pronađen je  muškarac, hrvatski državljanin u dobi od 24 godine koji se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Muškarac je uhićen te doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojom prilikom se došlo do saznanja da je sudjelovao u preuzimanju i daljnjoj predaji novca, na način da je novac oštećene trebao preuzeti u Zagrebu te ga predati dalje prema organizatoru izvan granica Republike Hrvatske.

Nadalje, sumnja se kako se osoba, organizator činjenja ove vrste kaznenih djela, najvjerojatnije nalazi van granica Republike Hrvatske, odakle putem telefona poziva svoje potencijalne žrtve i organizira druge osobe kako bi mu se dostavio novac, sve u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi. Stoga se u odnosu na njega kriminalističko istraživanje nastavlja kao i u cilju utvrđivanja identiteta drugih osoba koje se dovode u vezu s prijevarom.

VIDEO Incident kod Slavonskog Broda: Načelniku probušili gume i na kući mu išarali: 'Šokac - komunjara'

Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
19:42 28.05.2021.

kkao uvijek "lažni" policajci i bankari znaju točan iznos koliko ljudi imaju na računu? to može jedino znati zaposlenik banke

Avatar superhik74
superhik74
18:24 28.05.2021.

Baka je odlican stedisa kada ima 270 tisuca kuna na banci. Tko zna koliko je ona plasticnih boca iz smeca prodala da bi toliko ustedila. Prosjecan hrvatki umirovljenik koji kopa po kantam od smeca bi se trebao ugledati na ovu jako efikasnu baku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije