Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar o fotomontaži

Kuščević: Napadi oporbe da je to spin Vlade su smiješni

Lovro Kuščević
Patrik Macek/PIXSELL
24.01.2019.
u 12:34

Da slučajno dozna da postoje fotomontaže njega, ministar Kuščević, kaže, da bi sve prijavio policiji

Ministar uprave Lovro Kuščević nazvao je danas smiješnim tvrdnje dijela oporbenih zastupnika kako je afera koja se veže uz potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zapravo spin Vlade.

Riječ je, podsjetimo, o priči koju je objavio tjednik Nacional o fotomontažama fotografija ministra Tolušića s prostitukom u Zemunu, a s kojima se, kako je priopćeno iz Vlade, željelo destabilizirati cijelu hrvatsku Vladu.

- Žao mi je da se događa ovakva afera koja se skrenula pozornost sa svih dobrih projekata Vlade, no
napadi oporbe da je to spin Vlade su smiješni. Ovo je zaista najniži pokušaj difamacije potpredsjednika Vlade, njega kao političara i kao osobe i njegove obitelji, a s obzirom na poziciju, naravno da to utječe na cijelu vladu – smatra Kuščević.

Da slučajno dozna da postoje fotomontaže njega, on bi, kaže, sve prijavio policiji.

- Poveo bih računa da se zaštiti moj integritet kao i integritet Vlade – tvrdi Kuščević.

Iako se predsjednik Vlade Andrej Plenković s jučerašnje sjednice zahvalio na zrelosti vlasnika i urednika tjednika Nacional, koji je, kako je rekao, "vrlo razborito postupio u ovoj temi i SOA-i koja je u izrazito kratkom roku utvrdila da se radi o falsifikatu", Kuščević vjeruje da sporne fotografije nije ni trebalo objavljivati.

- Sve relevantne službe su utvrdile da se radi po fotomontaži, mediji moraju početi paziti što objavljuju, koje fotografije objavljuju i u kojem kontekstu. Treba pitati urednika Nacionala zašto je to objavio, ja ne bih volio da to izađe da sam ja na njima. Ne bih htio da se ovakve situacije događaju nikome, a kamo li članovima Vlade, hajdemo svi zajedno raditi na jačanju objektivnosti – pozvao je ministar uprave.

Pogledajte video: Usporedba Hrvatske i Slovenije

Komentara 21

CV
c_vitamin
12:51 24.01.2019.

I pticama na grani je jasno da riječ u konkretnom slučaju o osveti jakovinine bande jer im vise ne kapa lova šakom i kapom kao nekoć. Od kad je Tolušić ministar poljoprivreda je dovedena u red, nema ni bojkota ni prosvjeda!!

AF
afera
12:48 24.01.2019.

ne da su smijesni, nego nebuloze.. ovakvi napadi ne samo da diskreditiraju osobu koja je napadnuta nego i cijelu vladu i sve projekte kojima se bave

KO
korisnik1928
12:54 24.01.2019.

Dajte molim vas više s pričama,.. Evidentno je da se na sve gnjusne načine pokušava napasti ovu Vladu, koja za razliku od apsolutno svih prošlih ima kvalitete, ima dobar tim ljudi, i jako dobre rezultate, koji očito nekim ogorčenim skupinama ne pašu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije