Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kurikulum - Virtualna učionica pisanja EU projekata

Eucionica 2
PR
Autor
PR članak
15.04.2013.
u 00:01

Svaki ponedjeljak ćemo objaviti tekst te pitanja za prvi zadatak. Obavezno pročitajte tekst da lakše riješite zadatak.

Modul 1. Uvod u EU fondove, strateški ciljevi i dokumenti, Operativni programi
Zadaća: Pronaći ključne prioritete i usporediti sa ciljevima svojih projektnih ideja

Modul 2. IPA, Programi zajednice (Unije) i strukturni fondovi, struktura institucija koje sudjeluju u provedbi sustava EU financiranja u RH i njihove zadaće
Zadaća: Pokazati razumijevanje za to koja su tijela uključena u sustav ili ključne uloge pojedinih tijela, potražiti stranice na kojima su dostupne informacije o natječajima, pronaći neku informaciju o tome  

Modul 3. Kako čitati natječaj? Što je ključno čitati u natječaju i je li moja ideja prihvatljiva? Kriteriji dodjele ugovora
Zadaća: Pronaći u jednom natječaju ključne kriterije dodjele ugovora i usporediti sa svojom idejom  

Modul 4. Osnove za koncept projektne ideje – što svaki EU projekt treba imati 
Zadaća: Utvrđivanje ključnih baznih elemenata vlastite projektne ideje – početak pisanja  

Modul 5. Relevantnost projektne ideje za ciljeve nanciranja
Zadaća: Razrada poglavlja vlastite ideje (dati upute na koja pitanja je potrebno odgovoriti) 

Modul 6. Analiza problema i analiza dionika
Zadaća: Razrada poglavlja vlastite ideje (dati upute na koja pitanja je potrebno odgovoriti)

Modul 7. Razvoj logičke matrice: razvoj aktivnosti, rezultata i ciljeva i pokazatelja (indikatora) ostvarenja rezultata i ciljeva
Zadaća: Razrada poglavlja vlastite ideje (dati upute na koja pitanja je potrebno odgovoriti)

Modul 8. Detaljna razrada aktivnosti i održivosti projektnih rezultata
Zadaća: Razrada poglavlja vlastite ideje (dati upute na koja pitanja je potrebno odgovoriti)

Modul 9. Razrada troškova projekta
Zadaća: Razrada poglavlja vlastite ideje (dati upute na koja pitanja je potrebno odgovoriti)

Modul 10.Evaluacija uspjeha projekta
Zadaća: Pokazati razumijevanje za procjenu uspjeha projekta

Ogledni primjer evaluiranog projektnog prijedloga

 

Upute za izradu završnog rada

Draftno: obrazac sa sabranim pitanjima (na koje relevantne ciljeve natječaja ili konkretan natječaj se javljate, opišite koncept projekta: relevantnost za ciljeve financiranja, problemi, dionici, ciljevi, mjerljivi rezultati, kratki opis plana aktivnosti, održivost rezultata, troškovi projekta)

Napomena 1: Točni rezultati zadaća prijašnjeg tjedna moći će se provjeriti na stranici kurikuluma svaki naredni ponedjeljak. Na zadatke nije moguće dobiti individualne komentare.

Napomena 2: Prijavom za Virtualnu učionicu EU projekata, rješavanjem zadaća i sudjelovanjem u nastavi pristajete da se isti podaci koriste u svrhe provedbe Virtualne učionice pisanja EU projekata. Osobni podaci potrebni u svrhu prijave za sudjelovanje u Virtualnoj učionici služe isključivo u svrhu  kontaktiranja sudionika vezano uz Virtualnu učionicu (odnosno samo za svrhe provedbe virtualne učionice za koju su se sudionici samovoljno prijavili), osiguravanja mogućnosti vođenja evidencije aktivnosti sudionika i izdavanja potvrda nakon završetka učionice.

Materijali koji će biti predani od strane sudionika isključivo će se koristiti u svrhe praćenja napretka znanja i razine aktivnosti polaznika Virtualne učionice, te će također biti potrebni kod pravdanja provedbe aktivnosti na kraju projekta. Svi materijali će biti isključivo korišteni za potrebe provedbe projekta EUčionica i neće biti korišteni u druge svrhe niti dani trećim osobama.

Ukoliko u bilo kojem trenutku zaželite prestati sudjelovati u Virtualnoj učionici pisanja EU projekata možete nam to javiti na virtualna@vecernji.net te će svi Vaši podaci biti izbrisani iz naše baze podataka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?