Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divjak:

'Počinje najvažnija faza kurikularne reforme - edukacija učitelja'

Blaženka Divjak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.04.2018.
u 14:50

Online okruženje, objasnila je, odabrano je kako bi svi sudionici imali na raspolaganju relevantne i aktualne informacije o pripremi i provedbi eksperimentalnog programa.

Edukacija učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme "Škola za život" počinje u ponedjeljak, 9. travnja, najavila je u petak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u pismu ravnateljima škola koje će od jeseni biti uključene u taj program.

Istaknuvši kako je riječ o najvažnijoj fazi uvođenja reforme u škole, ministrica Divjak najavila je da će edukacija kontinuirano trajati tijekom travnja, svibnja i lipnja te se nastaviti krajem kolovoza i tijekom školske godine 2018./19., a bude li potrebno i dulje.

Edukacija, dodala je, počinje u posebno pripremljenim virtualnim okruženjima za učenje, suradnju i komunikaciju koja će služiti i za pružanje podrške tijekom cijele pripreme i provedbe eksperimentalnog programa. 

Online okruženje, objasnila je, odabrano je kako bi svi sudionici imali na raspolaganju relevantne i aktualne informacije o pripremi i provedbi eksperimentalnog programa.

Edukacija počinje za pet skupina - razrednu nastavu, predmetnu nastavu, srednje škole, stručne suradnike i ravnatelje koji će sudjelovati u eksperimentalnom programu.

Priprema za provedbu reforme obavljat će se, uz ostalo, kroz stručna usavršavanja uživo i online po predmetima, razredima i međupredmetnim temama, kroz metodičke priručnike za primjenu novog kurikuluma za sve predmete prvih, petih i sedmih razreda te prvih razreda srednjih škola i međupredmetne teme i okvire te posjete domaćih i međunarodnih stručnjaka.

Komentara 4

TR
TrvtkoKomadina01
16:11 06.04.2018.

Plenković je napravio već preveliki kompromis što je ovoj očerupanoj, priglupoj kokoši povjerio ministarstvo

Avatar Observer
Observer
21:08 06.04.2018.

Najprije bi trebalo educirati ovu ministricu ali i onoga koji ju je postavio za seficu tog resora.

GO
goran2hr
18:53 06.04.2018.

Kojeg kurikuluma? Onaj Jokićev je odbačen ili ipak nije? Gdje su to roditeljima prezentirani detalji i kada je bio taj referendum, na kojem se 70 % roditelja izjasnilo da to želi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije