Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Nećemo odstupiti od borbe za bolje obrazovanje'

Ivan Vrdoljak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.04.2018.
u 15:22

HNS-ovi birači i građani razumiju da smo u Vladu ušli zbog obrazovne reforme, ali izostanak reformi neće nam oprostiti, rekao je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je danas kako njegova stranka neće odustati od borbe za bolje obrazovanje, izrazivši optimizam da će s partnerima u Vladi i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja.

"HNS neće odstupiti od borbe za bolje obrazovanje i od borbe za Školu za život, nikada i ni pod koju cijenu", napisao je Vrdoljak na svom Facebook profilu, vezano uz prijepore između HDZ-a i HNS-a oko izbora voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Napomenuo je kako je HNS po prvi puta u hrvatskoj povijesti omogućio struci, koju predvodi znanstvenica i profesorica te ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, da u potpunosti provede obrazovnu reformu. Njoj i njenom stručnom timu, naveo je, dali su politički okvir da napravi najbolji mogući posao, jer samo sinergija politike i struke može iznijeti reformu do kraja.

Istaknuo je kako na reformi obrazovanja radi na stotine i stotine stručnjaka i učitelja u stručnim radnim skupinama i nadležnim agencijama, dodavši kako je to velikim, možda i najvažnijim dijelom i njihova reforma te im  tome zahvaljuje.

Ivan Vrdoljak
1/10

Vrdoljak je ponovio kako je HNS zbog obrazovne reforme i ušao u Vladu s HDZ-om te su zbog te odluke "dobili i batine", što su, kaže, njihovi birači i građani razumjeli, ali im izostanak reformi "neće oprostiti".

Vezano uz stabilnost koalicije podsjetio je i da su s HDZ-om u Vladi imali različita mišljenja oko Obiteljskog zakona, pa su pristojnom i argumentiranom politikom pronašli najbolje moguće rješenje, a imali su drugačije poglede i oko Istanbulske konvencije, pa je pronađeno najbolje moguće rješenje.

Smatra kako Hrvatska napokon pokazuje političku širinu i kompromisima dolazi do sve većih demokratskih standarda, te djeluje u najboljem interesu građana.

"I zato sam optimističan da će i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja. Reforma obrazovanja nadomak je provedbe u školama. Činjenice demantiraju sve one koji tvrde suprotno", naveo je Vrdoljak na svom Facebook profilu.

Komentara 22

SJ
Sve je uzalud
15:38 05.04.2018.

......za ovog lika u medicini nije utvrđena dijagnoza......u sifrantu je za sada nema.....i bit ce veliki problem na znanosti u kategorizaciji.....

LU
Lujo123
15:34 05.04.2018.

tvoj kolegij bi se mogao uvato: "demagogija, lopovluk, pljaćka", ali svi iz vlade i sabora su u tome akademici, pa mislim kak nebuš imal đaka!

DA
damascus
15:37 05.04.2018.

Uh, što ovaj "političar" lupeta. Pa s kime se to oni ili on bore. Sa neprijateljima naravno a to je dakle HDZ-om. Pa zašto su onda u koaliciji. Zbog kurikuralne reforme ili love koja ide uz vlast? Što ne razvrgnuu protuprirodni brak HDZ+HNS. Svi, baš svi u RH se tome nadaju i to priželjkuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije