Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Krvnik iz Škabrnje: Mirno spavam, budale su ubijale

Škabrnja
Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.03.2019.
u 08:23

U povodu njegova dolaska u Srbiju, jučer se oglasio i tamošnji Fond za humanitarno pravo (FHP) koji zahtijeva od Tužilaštva za ratne zločine da postupi po njegovoj kaznenoj prijavi podnesenoj 2017. za zločin počinjen u Škabrnji

Zoran Tadić, osumnjičen za ratni zločin u Škabrnji, kako je Večernji list nedavno izvijestio, iz Australije je nakon otkrića tamošnjih medija pobjegao u rodnu Srbiju, gdje je dao opširan intervju za Vesti.

– Mirno spavam jer znam da nisam taj za koga me predstavljaju, ali ipak si nikada neću moći oprostiti što sam naivno povjerovao da ću do kraja boravka u Benkovcu uspjeti osigurati sigurnost Hrvatima u Podgrađu – ispričao je Tadić.

– U rujnu 1991. otišao sam u Podgrađe i susreo se s jednim od najuglednijih ljudi tog mjesta, Nikolom Žilićem. Sinovi su mu ranije otišli u Zadar, a on je ostao sa suprugom i 12-godišnjom kćeri. Dugo smo razgovarali, svaki dan dolazio sam i uvjeravao ga da utječe na ostale Hrvate da ne napuštaju svoje domove jer nikome nije u interesu da oni odu. I dalje me proganjaju njegove riječi: “Zorane, samo tebi vjerujemo. Ako kažeš da idemo, mi ćemo otići.” Tada sam mu govorio ono u što sam bio apsolutno uvjeren, a to je da većina Srba ne mrzi susjede Hrvate i da ne žele da oni napuste domove. Nažalost, uvijek ima budala. Ne mogu prežaliti što mu nisam dao drukčiji savjet – izjavio je Tadić.

U povodu njegova dolaska u Srbiju, jučer se oglasio i tamošnji Fond za humanitarno pravo (FHP) koji zahtijeva od Tužilaštva za ratne zločine da postupi po njegovoj kaznenoj prijavi podnesenoj 2017. za zločin počinjen u Škabrnji te da provede efikasnu i djelotvornu istragu i ispita Tadića o njegovu sudjelovanju u tom zločinu.      

Pogledajte video: Domovinski rat

Komentara 5

Avatar Croatino
Croatino
10:38 19.03.2019.

A sto ga nisu pitali sto je Zoran iz Loznice u Srbiji kao pripadnik Seseljovih vojnika uopce trazio u Skabrnji, mjesto u kojem je zivjelo 99% Hrvata u Hrvatskoj i koje su pregazili?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:10 19.03.2019.

Prva pomisao mi ona : " da srbinu ne treba vjerovati " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije