Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE MINUTE BORBE

Krenuo na prvi let zmajem, početnička pogreška instruktora zamalo je bila kobna

Foto: Screenshot
1/3
27.11.2018.
u 13:18

Pustio je zmaja tek kad su bili blizu zemlje te je pri padu slomio zglob zbog čega je morao na operaciju.

Amerikanac Chris Gursky do kraja će života pamtiti prvi pokušaj letenja zmajem tijekom posjeta Švicarskoj odakle nosi i uspomenu – slomljeni zglob na ruci.

No moglo je biti i gore jer ga je instruktor s kojim je letio zaboravio zakvačiti za konstrukciju zmaja. Da nešto nije u redu, primijetili su odmah nakon što su poletjeli, no tada je već bilo kasno jer su se vinuli visoko. Chris se više od dvije minute grčevito držao za instruktora i zmaja te je na kraju uspio preživjeti. Pustio je zmaja tek dok su bili blizu zemlje te je pri padu slomio zglob zbog čega je morao na operaciju. 

– Sjećam se kako sam gledao prema dolje i pomislio: ''To je to!'' Gubio sam snagu stiska u desnoj ruci kojom sam držao traku kod ramena pilota – kazao je Gursky te dodao kako je na kraju desnom rukom držao nogu instruktora, a lijevom šipku zmaja. 

– Dvije minute i 14 sekundi morao sam se držati kako bi spasio život. Slijetanje je bilo gadno, no preživio sam kako bih mogao ispričati priču – objašnjava Gursky kojem je u zglob ugrađena šipka od titana i sedam šarafa.

Ključne riječi

Komentara 8

SM
siki_miki
13:50 27.11.2018.

sto se nije s obje ruke primio za stangu

Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:52 27.11.2018.

Da Svicarci su jako savjesni i precizni, nikada se njima nebi deslia neka idiotska greska kao ne zakaciti sociusa.

Avatar rubinet
rubinet
20:01 27.11.2018.

" i sedam šarafa." šarafa?Pa nismo na trešnjevačkom placu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije