Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od jeseni novi izazovi

Krenulo je sezonsko sniženje s novim pravilima, ubrzo ćemo biti iskazano čak šest cijena

Zagreb: Sniženja u trgovinama u centru grada
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
02.07.2022.
u 22:02

Zakonodavca je stoga propisao kako je trgovac dužan istaknuti uz punu. i sniženu cijenu i najnižu cijenu u proteklih 30 dana, dakle čak tri cijene, a ovo je prvo sezonsko sniženje s novim pravilima.

Počela su ljetna sezonska sniženja koja traju do kraja kolovoza, a koja ponajviše vesele potrošače kada inflacija pritišće sa svih strana. Prijašnjih godina moglo se uštedjeti između 20 do 50%, a pri samom kraju čak i do 70%.

No unatoč velikim popustima koji su najavljeni, potrošači su se prethodnih godina žalili da cijene na sezonskim sniženja uopće nisu snižene.

- Same reakcije potrošača i stanje na terenu je upućivalo da trgovci povećaju cijenu, snize je na realnu stvarnu cijenu i kada dođe do sniženja potrošač plaća realnu cijenu, ne možemo govoriti o sniženju- istaknula je Tanja Popović-Filipović, predsjednica Centra za edukaciju i informiranje potrošača za HRT. 

Zakonodavca je stoga propisao kako je trgovac dužan istaknuti uz punu. i sniženu cijenu i najnižu cijenu u proteklih 30 dana, dakle čak tri cijene, a ovo je prvo sezonsko sniženje s novim pravilima.

- Tako da će građani ustvari imati mogućnost vidjeti kako se cijena kretala zadnjih 30 dana i koliko je u odnosu na tu najnižu cijenu ustvari ona snižena- objasnila je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman.

Sada su tako na jednom artiklu istaknute tri cijene koje se odnosne na plaćanje u kunama, a pravi izazov čeka nas na jesen kada će biti dvojno iskazivanje cijena te će ih biti čak šest, a robu će kupci moći plaćati u kunama i eurima.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
prokurator
13:45 03.07.2022.

cijena je 6 a novčanik prazan.

ZD
ZDRU
10:18 03.07.2022.

Koji nepismeni članak! A da će se od jeseni moći plaćati i kunama i eurima je totalna dezinformacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije