Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kreativci svih vrsta – Algebra vas s nestrpljenjem čeka!

Algebra
Foto: Algebra
1/2
24.05.2023.
u 09:52

Algebra od ove akademske godine uvodi čak dva nova inovativna studijska programa namijenjena kreativnim i domišljatim učenicima: stručni studij multimedijske produkcije i stručni studij razvoja računalnih igara.

„Studij multimedijske produkcije je, kao i svi drugi Algebrini studijski programi, rezultat dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje da bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti. Algebrin studij multimedijske produkcije se novom strukturom i pristupom odmiče od dosadašnje uže sfere računarstva te ulazi u polje naprednih grafičkih tehnologija“ - ističe voditelj studija multimedijske produkcije na Algebri Predrag Šuka.

U jednom od najmodernije opremljenih produkcijskih studija u zemlji, studenti će imati priliku naučiti sve o naprednoj obradi zvuka i zvučnim efektima, o tome kako sirovi materijal pretvoriti u profesionalni proizvod pomoću kreativne obrade zvuka i slike. Prilika je to i za stjecanje znanja o vještinama animacije koja se idealno uklapaju u industriju oglašavanja, kao i za kreiranje posebnih efekata za filmsku i TV industriju: „U sklopu našeg studija ovdje se otvara prostor i za drugačiji profil studenata. Među njima su, primjerice, i studenti novinarstva koji se imaju priliku više usmjeriti na produkciju multimedijskog sadržaja uz kolegije koji se bave kreativnim pisanjem“ - objašnjava Šuka.

Foto: Algebra

Algebrin studijski program podržao je i Pete Radovich, jedan od najnagrađenijih svjetskih producenata hrvatskih korijena i kreativni direktor CBS Sports televizijske kuće te dobitnik 41 nagrade Emmy u 17 različitih kategorija.

Uz multimedijsku produkciju, Algebra prva u Hrvatskoj pokreće i stručni prijediplomski studij razvoja računalnih igara. Brzorastuća industrija razvoja videoigara, u kojoj je u 2022. godini uprihođeno čak 184,4 milijarde dolara, zapošljava različite vrste stručnjaka, uključujući programere, producente, dizajnere, pisce i mnoga druga kreativna zanimanja: „Program studija osmišljen je kako bi studentima pružio duboko razumijevanje razvoja videoigara kao neraskidive kombinacije programerskih znanja i vještina, dizajna i raznih umjetničkih smjerova. Suvremene videoigre  su visoko sofisticiran proizvod, a za njihovu izradu koriste se napredne tehnologije“ – izjavio je Igor Margan, voditelj studija razvoja računalnih igara na Algebri.

Studenti koji upišu novi Algebrin studijski program aktivno će raditi s najsuvremenijim tehnologijama i softverom koji se koristi u industriji razvoja videoigara, a mentori će im biti nastavnici s bogatim iskustvom rada u  realnom sektoru koji će im pomoći u stjecanju vrijednih znanja i vještina rješavanjem stvarnih problema i izazova u kreiranju videoigara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije