Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Kotromanović: Kada je sudac izrekao da je Gotovina nevin, Milanović je rekao 'treba ga pokupiti, pali motore'

Zagreb: Ante Kotromanović gostovao je u emisiji Večernji TV
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
17.11.2022.
u 16:13

Naravno da je puno više žrtava i puno veću ulogu podnio Vukovar, ali Škabrnja je također vrlo bitna. To je malo mjesto kojem treba odati dužnu počast. Nije loše da se svake godine rotira predsjednik, premijer, ministri... - kaže Kotromanović.

Gostujući u studiju Večernji TV-a bivši ministar obrane Ante Kotromanović, između ostalog, osvrnuo se na boravak predsjednika Zorana Milanovića u Vukovaru te desetu godišnjicu oslobađanja hrvatskih generala.

Predsjednik Milanović danas je u Vukovaru, a sutra u Škabrnji. Kako gledate na taj potez?

- Meni je to OK. Naravno da je puno više žrtava i puno veću ulogu podnio Vukovar, ali Škabrnja je također vrlo bitna. To je malo mjesto kojem treba odati dužnu počast. Nije loše da se svake godine rotira predsjednik, premijer, ministri... pa da se na taj tužni dan oda počast i da se na taj dan ne dijele na lijeve, desne, srednje, ustaše, partizane... - kazao je.

Govoreći o desetoj godišnjici oslobađajuće presude generalima Markaču i Gotovini, Kotromanović je rekao kako je taj dan za njega bio pobjednički. Rekao je i kako su tu presudu gledali kod Milanovića u uredu.

- Kada je sudac jasno i nedvojbeno izrekao da je Gotovina nevin. Jednostavno je rekao (Milanović): 'Treba ga pokupiti, pali motore' - objasnio je Kotromanović dodajući da su zrakoplov odmah pripremili i dodao: 'To je bilo sve super. Pokupili smo ga u Haagu.'

Rekao je kako su znali da će biti doček, ali nisu imali predodžbu da će se okupiti toliki broj ljudi.

Gotovina je u govoru poručio da se treba okrenuti budućnosti i da je rat gotov. To je bila jedna sjajna poruka, ali s druge strane mnogi su je doživjeli kao hladan tuš.

- Mislim, nema osvete. Što je sada Gotovina trebao doći u Hrvatsku i svi oni koji su u jednom trenutku bili loši i zločesti, koji su činili određene stvari koje nisu bile korektne... to je normalna stvar da će se zaboraviti. On je sretan što je oslobođen svih optužbi i što se vratio kao čist čovjek - rekao je Kotromanović.

Komentara 57

Avatar spin
spin
18:17 17.11.2022.

Ja se sjećam da se Milanović skamenio kad je čuo oslobađajuću presudu. To ga je potpuno izbacilo iz takta, grlo mu se steglo, glas iz njega nisi mogao izvući dok grč izazvan šokom oslobađanja nije popustio. Sve to zato jer je Milanović očekivao potvrdu prvostuapnjske i jer se bojao reakcije svojih leftarda iz nevladinih udruga koji su mu tada bili glavni suport. I oni su jednako kao i Milanović bili u šoku, nisu mogli doći do zraka, nekima su od jada suze na oči navirale jer su već vidjeli Hrvatsku porobljenu i razjebanu brojnim tužbama za ovo i ono. Onog sudca američkog Židova svaki istinski Hrvat treba ljubiti do kraja života, trebala mu je država Hrvatska dići spomenik jer su sve silnice bile protiv nas kao i 91. A na one suce francuze i njihove pripuze iz kolonijalnog perioda je trebalo poslati utokničare i kazniti ih. Još nije kasno jer još svi dišu.

KA
karijes
20:45 17.11.2022.

Kortonmanović laže kao što se zaklinjao na Sinjskoj alki u prijateljstvo sa generalom Norcem te ga izdao. Laže kao i slučajni koji je sa svojom izdajničkom komunjarskom bagrom koristio svaku priliku da traži izručenje generala Gotovine te njegovu osudu.

TO
tolitol
19:21 17.11.2022.

Rekao je pali motore i udaraj pendrecima po protivnicima ćirilice u Vukovaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije