Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosovska policija: Uhitit ćemo Tadića ako pokuša ući na teritorij Kosova

23.02.2009.
u 09:42

Generalni direktor kosovske policije Šeremet Ahmeti zaprijetio je srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću da će ga uhititi ako uđe na teritorij njegove zemlje. Ahmeti je objasnio kako je ulazak na Kosovo zabranjen svim srbijanskim političarima zbog nepoštovanja ustava, piše Press.

U predsjedništvu Srbije odbili su komentirati prijetnje kosovske policije. Naglasili su samo da predsjednik Srbije nema zašto razgovarati i polemizirati s predsjedništvom "lažne države Kosovo".

Srbijanski ministar za Kosovo Goran Bogdanović, kojem je vlada u Prištini u petak zabranila ulazak na teritorij zemlje, ističe da mu ne pada na pamet od Albanaca tražiti bilo kakvo dopuštenje .

- Kosovo je pod protektoratom UN-a. Budući da ne prihvaćamo instituciju samoproglašene države Kosovo, iluzorno je očekivati da se bilo tko iz vlade Srbije obraća Prištini za dopuštenje ulaska i boravka - rekao je Bogdanović.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je od međunarodne zajednice hitnu reakciju na postupke kosovske policije. Smatra da bi međuanrodni čimbenici morali hitno osuditi "neprimjerene ispade Albanaca".

(A.Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije