Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLADU S PAKETOM MJERA

Konzum od petka kreće s dodatnim sniženjima tisuću artikala

Sjedište tvrtke Konzum
Goran Stanzl/PIXSELL
14.09.2023.
u 18:38

Predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski je kazao kako sutra kreću sa sniženjem preko 1.000 artikala.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je u četvrtak da će Konuzm od petka krenuti s dodatnim sniženjima koja će obuhvatiti tisuću artikala. Pozdravljamo svaku inicijativu koja utječe na smanjenje inflacije, u kojoj će i ovog puta sudjelovati sve kompanije Fortenova grupe, kazao je Peruško komentirajući vladin paket mjera  za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, u sklopu kojih će od ponedjeljka biti ograničene cijene 30 osnovnih proizvoda.

Osim paketa koji je predstavilo premijer Andrej Plenković i u kojem je prezentirao 30 grupa proizvoda kojima su određene maksimalne cijene, Fortenova grupa, prije svega Konzum, će od sutra za cijelu listu od 365 artikala s liste koju je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, vratiti ukupno cijenu na 31. prosinca 2022., tako da će ići s dodatnim sniženjem cijena na cijelom paketu, rekao je Peruško.

Predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski je kazao kako sutra kreću sa sniženjem preko 1.000 artikala. "Važno je reći da će ti artikli biti zaključani do kraja godine, odnosno cijene na tim artiklima biti će zaključane do kraja godine", istaknuo je. Raspon sniženja tih artikala kretat će se od 5 do 40 posto, ovisno o grupi proizvoda, rekao je Mitreski napominjući kako su nastojali obuhvatiti sve grupe proizvoda koje prodaju (50 posto iz prehrane, 50 posto iz neprehrane).

Cijela lista proizvoda na akciji bit će objavljena na Konzumovim  web stranicama. Vlada je na sjednici u četvrtak donijela peti paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, u sklopu kojih će od ponedjeljka biti ograničene cijene 30 osnovnih proizvoda.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Izjava premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice

Komentara 1

PA
Paserdzan
06:15 15.09.2023.

Ha ha, HDZ se sprda sa naivnim glasacima, trgovci ce sniziti cijenu 30 proizvoda, Konzum na ovih tisucu ce sniziti one koji im slabo prodaja ide, losije kvalitete, a koji su ionako cesto na akciji, ali zato ce povisit cijene 3000 drugih proizvoda, sto mnogi nece niti primjetiti. I svi zadovoljni, i HDZ i trgovci i stoka sitnog zuba. Plus jedokratna kupnja umirovljenika i nezaposlenih, neznatna povisica mirovina i uskoro i minim. place. Rezultat, HDZ ce opet dobiti izbore, sto ce rezultirati sa novih POLA MIL. iseljenih i daljnom pljackom i korupcijom u zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije