Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAVAJU INICIJATIVU

Lidl: Počeli smo sa snižavanjem cijena 4. rujna

Zagreb: Zatvorena poslovnica Lidla zbog novog zakona o radu nedjeljom
Igor Kralj/PIXSELL
13.09.2023.
u 17:15

Naglašava se da Lidlova marža nije rasla u odnosu na prošlu godinu, što je vidljivo iz javno dostupnih financijskih izvještaja te da uz to Lidl "neprestano ulaže u akcijske ponude"

Inicijativa Vlade i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u skladu je s Lidlovom planiranom politikom snižavanja cijena koja je započela već 4. rujna, priopćio je u srijedu taj trgovački lanac. U tom lancu kažu da podržavaju inicijativu te da je Lidl "i prije Vladinog poziva na sastanak samoinicijativno krenuo sa snižavanjem cijena".

Kažu da je 4. rujna započela "posebna akcija u Lidlovim trgovinama" unutar koje će svaki tjedan određeni proizvodi biti sniženi 50 posto. Dodaju da je od 11. rujna u Lidlu trajno do 33 posto snižen dio proizvoda iz redovne ponude. "Svaki tjedan Lidl će trajno snižavati cijene iz različitih kategorija proizvoda, kao što su osnovne živežne namirnice i druge", kaže se u priopćenju.

Naglašava se da Lidlova marža nije rasla u odnosu na prošlu godinu, što je vidljivo iz javno dostupnih financijskih izvještaja te da uz to Lidl "neprestano ulaže u akcijske ponude", kojima je tjedno zahvaćeno i do 300 proizvoda iz Lidlovog asortimana. Od prvih pojava poremećaja na globalnim tržištima, Lidl Hrvatska ulaže iznimne napore kako bi amortizirao učinke poskupljenja na svoje krajnje kupce, tvrde u tom trgovačkom lancu.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Restoran Zlatka Dalića 'The Family' u Varaždinu: 'Koristimo samo vrhunske namirnice'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Barba
Barba
18:41 13.09.2023.

Nisu dizali maržu u relativnom broju, ali u apsolutnom broju jesu. Ubili se od pomaganja građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije