Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijes na cesti

Konačno uhićen manijak koji je zapucao 762 puta na autocestama

autobahn
DPA/PIXSELL
25.06.2013.
u 20:02

Uhićeni kamiondžija za pucnjave tijekom pet godina krivi bijes na cesti

Njemačka policija priopćila je kako je uhitila 57-godišnjeg kamionždiju kojeg optužuju za 762 pucnjave na europskim autocestama tijekom proteklih pet godina, prenosi NPR.

- Pronašli smo poznatu iglu u stogu sijena. Opasan kriminalac koji je na nekoliko tisuća kilometara autoceste u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji i Austriji posezao za pištoljem kad god, gdje god i pucao na druga vozila i ugrožavao živote ljudi. To je zločin bez presedana - rekao je Joerg Ziercke, šef njemačke savezne kriminalističke policije na konferenciji za novinare u Wiesbadenu.

Ziercke kaže da osumnjičenik za napade krivi bijes na cesti. Kamiondžija je uhićen u nedjelju.

Samo je jedna osoba ranjena u mnogobrojnim pucnjavama - žena koja za koju Ziercke kaže kako je teško ozlijeđena.

U kamiondžijinoj kući u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji pronađeni su oružje i municija koji odgovaraju kalibru onih korištenih u pucnjavama, a sam kamionždija ima dozvolu za pucanje.

Policija kaže da su napadi na autocesti postali opasniji prije godinu dana kada je krivac počeo pucati municijom većeg kalibra.

Nagrada od preko 100.000 eura nije donijela nikakve smislene informacije. Slučaj su razriješili istražitelji koji su pročešljali forenzičke dokaze, kao i informacije iz kamera s autoceste, mobilnih tornjeva i računa.

>>Australac (80) karavanom vozio 12 km u krivom smjeru!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije