Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Komunalni redar pokreće postupak protiv Oscarova vlasnika zbog držanja psa bez nadzora

Iz Grada Jastrebarskog kažu da je Oscar u stacionaru Veterinarske ambulante Pokupsko Cerje, a iz Policijske postaje Jastrebarsko izvijestili su ih da su utvrdili vlasnika
21. ožujka 2019. u 19:48 1 komentara 1646 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Iz Grada Jastrebarskog mailom su nas obavijestili da je utvrđeno tko je vlasnik ozlijeđenog psa nazvanog Oscar, a da se on još uvijek nalazi u stacionaru Veterinarske ambulante Pokupsko Cerje.

– Prema informaciji dobivenoj od djelatnika Veterinarske ambulante Pokupsko Cerje d.o.o., s kojom Grad Jastrebarsko ima sklopljen Ugovor o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, ozlijeđeni pas kojem je pružena odgovarajuća skrb i liječenje nalazi se u stacionaru ambulante. Vezano uz troškove skrbi i veterinarske zaštite ozlijeđenog psa, primjenjuje se odredba čl. 63 Zakona o zaštiti životinja, po kojem troškove skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih ili izgubljenih životinja u skloništu financiraju jedinice lokalne samouprave, a ako je vlasnik životinje poznat ili se naknadno utvrdi dužan je podmiriti te troškove – kažu iz Jastrebarskog. Dodaju kako je 21. ožujka komunalni redar Grada zaprimio dopis nadležne Policijske postaje Jastrebarsko u kojem se navodi da su policijski službenici utvrdili vlasništvo ozlijeđenog psa.

Traži se krivac Oskara su tukli, pucali u njega i ostavili ga da ugine u mukama

– Komuni redar pokrenut će prekršajni postupak protiv istog vezano uz držanje psa bez nadzora te će o istom ujedno obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju u svrhu pokretanja odgovarajućeg postupka vezano uz neizvršavanje zakonske obveze mikročipiranja i evidentiranja psa – piše u objašnjenju Grada. Ističu da je Grad Jastrebarsko postupio u skladu sa zakonskim propisima te poduzeo sve potrebne radnje kako bi ozlijeđeni pas bio zbrinut i liječen.

– S tim u vezi, u odnosu na članak kojeg ste u utorak 26. ožujka 2019. (19. ožujka – op.a.) objavili na internet portalu pod nazivom: „Čeka se misteriozni vlasnik ustrijeljenog psa pronađenog u Malunju u okolici Jastrebarskog“ smatramo da ste navodom „Grad Jastrebarsko, po svemu sudeći, ništa od toga ne zanima“ narušili ugled i čast Grada Jastrebarskog – kažu iz Grada.

Zakon na djelu Čeka se misteriozni vlasnik ustrijeljenog psa pronađenog u Malunju u okolici Jastrebarskog

Policija ga tražila, a javio se skloništu

Policijska postaja Jastrebarsko, kažu iz Grada, 21. ožujka obavijestila je komunalnog redara da su utvrdili vlasništvo ozlijeđenog psa. Još nekoliko dana prije toga iz veterinarske ambulante koja je zbrinula psa javili su da čekaju vlasnika. No, Oscar je još uvijek u njihovom stacionaru, barem su takvu informaciju dali Gradu. Nitko iz Grada, sudeći po odgovorima, psa u stacionaru nije vidio. Navode samo kako su postupili u skladu sa zakonskim propisima, pa će tako pokrenuti i prekršajni postupak protiv vlasnika zbog držanja psa bez nadzora. Kažu kako prema Zakonu o zaštiti životinja vlasnik ozlijeđenog psa mora platiti troškove,  pozivaju se na čl. 63 iako on govori samo o troškovima boravka u skloništu, ali ne i troškovima pomoći ozlijeđenom psu. A Oscar je bio i na operaciji. Kako će vratiti te troškove ostaje nepoznato. Kao što je nepoznazo zašto nije iskorištena mogućnost koju su nudili volonteri, na taj način smanjili bi se i dosadašnji troškovi Grada.

Ne zna se ni što će komunalni redar poduzeti s obzirom na izjave svjedoka kako u istom dvorištu živi još jedan pas. Koji jednako tako hoda bez nadzora, a vjerojatno nije ni čipiran. Da su na vrijeme proveli kontrolu čipiranja, trebala je biti gotova do 30. lipnja prošle godine, sve je moglo proći jednostavnije za Grad. Mogli su naplatiti kazne za nečipiranje, kad je Oscar pronađen ustrijeljen odmah bi znali tko mu je vlasnik, a i ugled i čast Grada ne bi bili narušeni. I da, što će biti s Oscarom?

On još luta bez kontrole

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Avatar Tračalo
    Tračalo:

    Po smislu ovog članka više se vodi briga o psima nego o ljudima