Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen petrović

Krali vozila: Šef bande u zatvor, a bivša na ‘radne akcije’

zoran petrović (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
16.04.2013.
u 18:07

Skupina je od kraja 2004. do kraja 2007. u Hrvatskoj krala vozila, a potom su ih prebacivali u Srbiju i BiH, gdje su ih dalje prodavali.

Zoran Petrović (37) u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora jer je organizirao grupu ljudi koji su od kraja 2004. do kraja 2007. u Hrvatskoj krali automobile, kamione i autobuse, a potom ih prebacivali u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, morat će platiti pozamašnu odštetu.

S obzirom na to da je manje od dvije godine proveo u pritvoru, kazna će mu se za toliko umanjiti.

Inače, Petrović je priznao sve za što ga je tužiteljstvo teretilo, odnosno pristao je na nagodbu. Na izricanju presude jučer se nije pojavio, za razliku od svoje bivše djevojke Marije Halovanić. Ona je pak kao trećeokrivljena osuđena na godinu dana zatvora, no zatvorsku kaznu može zamijeniti radom za opće dobro, kao što nalaže novi Kazneni zakon. Ukupno je bilo čak jedanaest okrivljenih, a kazne variraju od godinu dana do najviše četiri i pol godine, koliko je dobio Petrović.

Četvorica su njegovih kompanjona u bijegu. Riječ je o Siniši Mediću osuđenom na godinu i šest mjeseci zatvora, Draganu i Denisu Drči, koji su svaki dobili po dvije godine zatvora, te Milovanu Čiči kojem je također dosuđena kazna od dvije godine zatvora. Sutkinja Koraljka Bumči u obrazloženju presude istaknula je brojne telefonske razgovore među okrivljenima, koje su istražitelji snimali, a u kojima su se dogovarali o “poslu”.

>>Na krađama skupocjenih auta "zaradili" 1,6 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije