Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mazzolom po politici

Komentar: SDP glanca sliku svoju šutajući Milana Bandića

bandić
Antonio Bronić/PIXSELL
18.03.2010.
u 19:25

Jurica Meić je, slaveći što je Ustavni sud oduzeo Bandiću pravo da samoupravlja Zagrebačkim holdingom, zaboravio da je i sam bio dio zastupničke većine koja je Bandiću bespogovorno predala Holding u ruke.

Ustavni je sud otkantao Bandita iz Holdinga!, slavodobitno je prije tri dana objavio SDP-ov profesionalac Jurica Meić. “Bandit” je nadimak koji je Milanu Bandiću nadjenula ulica. Esdepeovci su Bandića kronološki, od kraja devedesetih naovamo, nazivali otprilike ovako: počeli su s prijateljskim Milan, nastavili s podložničkim Šef, a završavali s posprdnim Banderas, Mićo, Milutin i, na koncu, uvredljivim Bandit. Nikada se, osim u najužim krugovima, nije udomaćio nadimak Lopov, kojim ga je neposredno pred lokalne izbore počastio Zoran Milanović.

>>SDP: Zagrepčani, oprostite nam za loše odluke!

Jurica Meić je, slaveći što je Ustavni sud oduzeo Bandiću pravo da samoupravlja Zagrebačkim holdingom, zaboravio da je i sam bio dio zastupničke većine koja je Bandiću bespogovorno predala Holding u ruke. Štoviše, tvrdili su tada da je to jedini način da se komunalnim tiranosaurom efikasno upravlja. Možda je i tada nekoga od njih zapekla savjest što su poduzeća vrijedna, procjenjuje se, 17 milijardi kuna prepustili na volju samo jednom čovjeku iako su već tada znali da Bandić novcem gradskih tvrtki kupuje političke protivnike, da se njime financiraju opskurne strančice i da je svaki projekt u Zagrebu zbog toga već u startu upola skuplji nego bilo gdje drugdje. Kada se Bandić konačno potpuno otrgnuo stranačkoj disciplini, sklopili su savez i s HDZ-om da bi ga pobijedili.

Zanimljiva imaju danas opravdanja oni koji su zagrebačkom gradonačelniku godinama omogućavali apsolutnu vlast. Kažu: “Nije se moglo drugačije”, “Trebalo je polako mijenjati sustav”, “Što sam mogao? Poginuti, izgorjeti u borbi protiv Bandića?”, “Ti znaš kakvo je uvijek bilo moje mišljenje o njemu, ali bio je prejak”. Jučer smo čuli i prvo: “Oprostite. Nismo znali.”

“Ispričavamo se građanima i građankama za sve pogreške koje smo dosad napravili, a koje su nanijele štetu. Razlog donošenja loših odluka nije bila samo slijepa politička poslušnost već i loša informiranost. Možda su neki bili i obmanuti”, izgovorila je jučer u zagrebačkoj Skupštini SDP-ova zastupnica Mirela Holy. Ispričala nam se doktorica Holy što smo, da u naše ime odlučuju, izabrali političke poslušnike, političare toliko nezainteresirane za svoj posao da ni novine ne čitaju te budale koje je bilo tako lako obmanuti. Još je samo nedostajalo da nam kaže da će ubuduće isti ljudi koji su do jučer Bandiću čuvali leđa pokazati da imaju kralježnicu, da će savjesnije raditi svojoj posao i da će odjednom postati pametniji pa više neće raditi štetu. Iako zvuči drugačije, nije njena isprika Zagrepčanima nimalo različita od Mesićeva slavlja nad još jednim Bandićevim porazom.

Nije ona zapravo preuzela krivnju na sebe ili stranku, rekla je zapravo da su imali posla s političkim demonom koji je toliko obuzeo pa nisu znali što rade. On je kriv za sve loše, naša je krivnja što, eto, nismo znali, malo smo spavali na straži. Sada kada je Bandić potpuno razvlašten, SDP pokušava oprati savjest, uglancati svoju sliku. Usput će još koji put, onako nehajno, šutnuti Bandića u pokušaju da sami sebi dokažu da su drugačiji od njega .

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
23:49 18.03.2010.

stvarno Novinarsko-udbaski Popularizam za half-brainove,...(npr.-recimo) : da je Bandic´bija Lopov, i te $olde cá je pokra su Trosili Esdipijevci-od Vrha na doli..., i kako onda nazvati ,one koji su (znali) da su $oldi ukradeni, a Oni su ih Trosíli \"za svoje Politicke i Privatne-Avanture\" ??...koliko znan Lopov je i Onaj \"koji drzí skale\"...

OB
-obrisani-
07:55 19.03.2010.

CK SDP i njihove udbaške metode.......

OB
-obrisani-
21:02 18.03.2010.

Eto dok si u partiji niko te ne dira ,ćim se osamostališ i poćneš samostalno razmišljati -letiš,Bandić ima i dobrih i loših strana ali prevladava ona dobra ,mnogima je pomogao za razliku od ovih koji danas govore protiv njega!Ne živim u Zagrebu ali Bandić je promjenio zagreb!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije