Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komadina od HAC-a traži izvješće zbog sumnjiva zapošljavanja

Zbog navodnih nezakonitih zapošljavanja pet direktora u HAC-u bivši saborski zastupnik Pero Kovačević podnio je prijavu Državnom inspektoratu
26. ožujka 2012. u 08:34 7 komentara 8 prikaza
hac
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina zatražio je jutros žurno izvješće Hrvatskih autocesta vezano uz medijske napise o zapošljavanju pet direktora bez javnog natječaja, potvrđeno je T-portalu iz ministarstva.

Zbog navodnih nezakonitih zapošljavanja pet direktora u HAC-u bivši saborski zastupnik Pero Kovačević podnio je prijavu Državnom inspektoratu te očekuje da će se u slučaj uključiti i Državno odvjetništvo jer, tvrdi, ima informacije o novim zapošljavanjima, javlja HRT.

Kovačević traži inspekcijski nadzor nad, kako kaže, nelegalnim zapošljavanjem, poništenje i pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih osoba. Predlaže i da se ispitaju sva zapošljavanja koja je imenovala nova uprava HAC-a.

Priopćenjem su se oglasile i Hrvatske autoceste. Tvrde da nemaju zakonsku obvezu provoditi javni natječaj pri zapošljavanju.

– Hrvatske autoceste d.o.o. nemaju zakonsku obvezu provođenja javnog natječaja kod zapošljavanja, već je ona propisana samo za popunu radnih mjesta u državnoj službi (tijelima državne uprave, pravosudnim tijelima i srodnim tijelima) – piše u priopćenju HAC-a. Nadalje, tvrde da su postupili sukladno zaključku Vlade kojim se trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države dopušta novo neophodno zapošljavanje.

– Zatečeno stanje unutar Društva zahtijevalo je ovakvo hitno postupanje pri zapošljavanju, a zaposleni djelatnici u potpunosti ispunjavaju posebne uvjete za obavljanje poslova. Jedini kriteriji za odabir djelatnika bili su načelo stručnosti i povjerenja, s ciljem hitnog realiziranja projekata i poboljšanja poslovanja Društva – priopćili su iz HAC-a.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • čvor2.76:

    A zašto nije podneo tu prijavu još 2003 pa sve do 2011 godine. Šta je radio preteklih 8 godina?

  • liburnik:

    Koje dvoličnosti, kao da su se do sada u HAC-u zapošljavali po raspisanim natječajima......

  • Ana33:

    Što \"još\" ovaj \"propali\" politikant iliti piljarica s Dolca.... traži?!