Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLAV ŠIMATOVIĆ

Koja je veza između Brkića, Bajića i Ostojića

Milijan Brkić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
05.10.2018.
u 13:30

Definitivno je došlo vrijeme da protagonisti javnosti objasne svoje uloge u tome

Afera curenja informacija iz istražnih postupaka, u čijem je središtu drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, jučer je dobila šokantan garnirung. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao je da DORH nema spis istrage o tome je li Brkić 2011. godine dojavljivao prostitutkama da su pod tajnim mjerama, iako je prethodno policija DORH-u predala dosje u kojem šef istrage tvrdi da su sumnjivci upravo Brkića naveli kao osobu koja im je dojavljivala detalje istrage.

Priznanjem Jelenića, dosje Brkić u međuvremenu je „ispario“ iz institucije koja nadgleda sve kriminalističke istrage u državi. Za rekonstrukciju događaja iz tog vremena i bolji uvid u interesnu mrežu čijim se rabotama ovih dana bave mediji, valja se prisjetiti personalne arhitekture represivnog sustava iz tog doba, kao i osoba koje su im prethodile i koje su ih naslijedile na ključnim pozicijama. Sredinom te 2011. godine, posljednje mjesece vlasti odrađivao je HDZ Jadranke Kosor, Brkić je bio zamjenik ravnatelja policije, šef MUP-a Tomislav Karamarko, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Četiri mjeseca kasnije vlast je preuzela Milanovićeva kolacija, a šef MUP-a postaje SDP-ov Ranko Ostojić, današnji šef saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost i čovjek koji je od 2000. do 2004. bio ravnatelj policije. Koalicija koja je Ostojića imenovala prvim čovjekom policije, Mladena Bajića postavila je na čelo DORH-a. Nije tajna da je istraga lanca tzv. elitne prostitucije naletjela na poznata imena iz političkog i javnog života. Kako je sud proces proglasio zatvorenim za javnost, jedina imena koja su isplivala dvoje su protagonisita osuđenih na uvjetnu kaznu.

Sedam godina kasnije, ovaj se slučaj prometnuo u ključnu političku aferu u državi, aferu u kojoj je do kraja razgolićen nakaradni sustav represivnih i pravosudnih institucija, koje politički podobnici raznih stranačkih provenijencija, sada je evidentno, godinama koriste za svoje interese. Definitivno je došlo vrijeme da protagonisti javnosti objasne svoje uloge u tome. Za početak, zanima nas prava priroda veze između Milijana Brkića, Mladena Bajića i Ranka Ostojića?     

Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 9

Avatar slaven0
slaven0
14:51 05.10.2018.

Narod treba birati Drzavnog Odvjetnika na izborima pa isti nece morati podnositi racune mafiji koja ga bira sada.

RI
rightside
18:39 05.10.2018.

haha, pitanje je dobro postavljeno no ipak se u njemu stavlja ostoju u drugi plan,, zasto? zato jer se to nije moglo objavit ni onda kamoli sad,,)))ko hatchtage cu reci marina mercel prijateljica, stanovanje, pavic,,da dalje ne nabrajam)))))

TT
TTjac
18:40 05.10.2018.

Ista prostitutka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije