Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brod Viking

Kod Vukovara danas pristao prvi od ovogodišnjeg najavljenog 341 kruzera

Vukovar je jedno od pristaništa na kojima staju kruzeri tijekom krstarenja po Dunavu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
17.03.2023.
u 14:16

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je kako je Vukovar u 2023. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima

Danas je kod Vukovara pristao prvi od najavljenog 341 putničkog broda koji će ove godine na svojem krstarenju posjetiti Vukovar. U brodu Viking bilo je 175 putnika i to većinom turista iz SAD-a, Australije, Kanade, Velike Britanije, Nizozemske… Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako prilikom posjete Vukovaru turisti s kruzera posjećuju središte grada i njegovu baroknu cjelinu, Gradski muzej Vukovar koji osim samog obilaska stalnog postava organizira i druge događaje poput koncerata.

"Od ove godine posjete su organizirane i Vukovarskom vodotornju, a prilikom posjete turisti se upoznaju i s 5000 godina starom vučedolskom kulturom“, pojašnjava direktorica Sekulić.

Podsjetila je kako je Vukovar u 2023. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima. U odnosu na 2020. i 2021. godinu, koje su bile obilježene pandemijom koronavirusa, u 2022. godini turizam i turističke aktivnosti su se vratile u potpunosti. U odnosu na 2021. godinu, u 2022. godini bilježi se 43,81% dolazaka turista više te 32,75% više noćenja. Ako se tome pridodaju i školske ekskurzije koje od travnja 2022. nakon pandemije ponovno dolaze u Vukovar, dolasci su povećani za 243,15%, a noćenja za 139,97%. U usporedbi s rekordnom 2019. godinom, 2022. godina bilježi i 5% više noćenja turista u Vukovaru. U međuvremenu otvoreno je 9 novih smještajnih objekata, od čega su 3 kuće za odmor, te Vukovar sada raspolaže s 1054 ležajeva.

"Sa zadovoljstvom možemo reći kako je iza nas jedna uspješna godina po pitanju riječnog kruzinga. Prošle godine u naš grad uplovilo je 305 kruzera s 29.607 putnika, a vesele nas i najave za ovu godinu kada očekujemo preko 340 kruzera. Grad Vukovar ima brojne benefite kada je u pitanju riječni kruzing, poput plaćanja pristojbi za pristajanje kruzera, plaćanja ulaznica u muzeje, a pozitivan utjecaj dolazak putničkih brodova ima i na ugostiteljstvo", rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

VIDEO Tuđman obećavao ravnopravnost svima, a onda je prema njemu krenuo čovjek s pištoljem u ruci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije