Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA NESREĆA Tvrtka Jadran tuna nakon havarije broda ostala i bez ribe

Kod otoka Vrgade pomor tuna

15.12.2008.
u 15:50

BIOGRAD – Na desetke tona tune uginulo je kada je orkansko jugo i nevrijeme uništilo više kaveza tvrtke Jadran tuna kod otoka Vrgada. Pomor tuna i veliku štetu potvrdili su nam jučer i iz tvrtke Jadran tuna iz koje ističu kako je uginula riba trebala uskoro biti na japanskom tržištu, no sada od toga neće biti ništa.

– Tražit ćemo od lokalne uprave da se proglasi elementarna nepogoda i da nam se pomogne jer bi lako mogli završiti u stečaju bez pomoći. Na taj bi način bila ugrožena i radna mjesta svih zaposlenika. Šteta je milijunska i još je uvijek zbrajamo, a zasad znamo da je stradalo otprilike osamdeset tona ribe – rekli su nam jučer iz tvrtke Jadran tuna čiji su kavezi udaljeni nekoliko milja od otočića Vrgada u biogradskom arhipelagu posljednjih tjedana gotovo stalno bili izloženi jakim strujama i orkanskom jugu.

Riječ je o tvrtki čiji je brod Ledenik prije nekoliko mjeseci imao havariju i koji se još uvijek nalazi na dnu mora pokraj otoka Sestrunja.

No, iz tvrtke Jadran tuna strahuju kako crnim događanjima još nije kraj, te da bi jako jugo moglo oštetiti i druge kaveze s tunom. Jako nevrijeme, kako doznajemo, ugrožava i ostale uzgajivače tuna na zadarskom, ali i na širem dalmatinskom području. No, štete poput pomora tuna koji se dogodio kod Biograda nisu nigdje zabilježene. (F. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije