Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi režim prometa na 'Cesti smrti' kroz Viroviticu

'Kiro' potjerao 1126 kamiona iz gradskog središta

26.04.2009.
u 14:24

Nakon višegodišnjih prosvjeda i nezadovoljstava, što im kroz središte grada, u tranzitnom prometu, prolaze pedesettonski šleperi, oštećuju im kuće i zgrade objekata, te prijete pješacima i biciklistima gradska vlast uspjela je pribaviti potrebne suglasnosti za zabranu i ograničenje prometa u Virovitici. Tako su Virovitičani, u tišini i miru proveli prvi vikend bez šlepera i drugih teških vozila kojima težina prelazi više od 7,5 tona.

- Prema podacima Instituta za promet u Zagrebu svakoga dana kroz središte grada prolazilo je 1126 kamiona, pa smo morali nešto učiniti kako bi građane zaštitili od tolikog broja vozila. To je prvi korak prema potpunom izmještanju prometa motornih vozila iz centra grada za što će se uvjeti stvoriti izgradnjom Sjeverne obilaznice, potvrdio je gradonačelnik Ivica Kirin koji je na mjestu događaja promatrao kako policija provodi propise o prometovanju kamiona u Virovitici.

- Vozači kamiona, koji neće poštivati prometne znakove o zabrani prolaza kroz gradsko središte bit će novčano kažnjen s 500 kuna, ali će se represivne mjere provoditi od 1. svibnja. Do tada ćemo pojačanom preventivnom akcijom vozače, navikle na prolazak kroz grad, upozoravati na novine. Promet iz pravca Osijeka i obrnuto, državnom cestom D2 ulicom S. Radića preusmjerit će se na Vinkovačku cestu, dalje u Vukovarsku i Bilogorsku ulicu do Zapadne virovitičke obilaznice na državnoj cesti D5, a s nje će vozači kamiona moći nastaviti u pravcu Korije i dalje prema Đurđevcu i Koprivnici državom cestom D2, potvrdio je Nikola Kečkeš, zamjenik načelnika Prometne policije u Virovitici.

U tijeku je proširenje državne ceste D2 od Virovitice do Suhopolja, pa se očekuje da će ova prometnica, koja spada među najprometnije u Hrvatskoj, izgubiti neslavni epitet 'Ceste smrti' koji nosi zbog čestih prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije