Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavni program

Kineskinje u školi uče kako se udati za milijunaša

Udaja Kineskinja
Reuters
19.07.2011.
u 08:47

Za 3000 dolara "učenice" će u 30 sati naučiti kako se pravilno šminkati, voditi umjesan razgovor i pravilno naliti čaj

Govoreći o muškarcu za kakva bi se voljela udati, Marilyn Monroe je 1953. godine u filmu "Kako se udati za milijunaša" rekla kako bi dobar izbor bio gospodin Cadillac, a čini se kako su 58 godina kasnije njezinim stopama krenule sve probitačne Kineskinje koje si žele osigurati što ugodniji život. S bogatstvom stižu i "tragačice za zlatom" iliti sponzoruše, a Kina u zadnje vrijeme ima kandidata na obje strane, ima i "zlata" i "kopačica".

Kako bi se zadovoljile potrebe novog vremena i pomoglo svim probitačnim ženama željnim "meda i mlijeka" u Pekingu je otvorena nova škola vrlo zanimljiva naziva – Centar za moralnu edukaciju žena. Iako je moral koji poučavaju upitan, posluju kao da je Kinu zahvatila "zlatna groznica". U 30 sati koje njihove klijentice plaćaju 3000 dolara, prenosi jedan od blogera Wall Street Journala, svoje "učenice" uče pravilnom šminkanju, vještinama vođenja umjesnog razgovora pa čak i tradicionalnim tehnikama nalijevanja čaja. Uz to, kako se slučajno ne bi opekle i pale na krivog muškarca, marljive žene u školi će naučiti i kako pročitati muškarčev karakter i, najvažnije, njegov status u društvu.

Koliko god nekima čudno zvučalo, ali škola je do sada privukla 2800 žena koje žele, kako je objasnila jedna od "učenica", zaboraviti na sve brige tako što će se udati za bogataša. Kako bi "igra" bila poštena, u školovanje su uključeni upravo ti isti muškarci. Svima onima koji si to mogu priuštiti omogućeno je za malenu svotu od "samo" 4500 dolara, upoznati "najbolje učenice".

Ipak, čini se kako ovakav pristup rješavanju financijskih problema u Kini nije ništa čudno. Jedina je razlika što se žene na ovaj način direktno izjašnjavaju kako je najsigurniji put do uspjeha i bogatstva hod prema oltaru s bogatim muškarcem.

Kako bi nadopunili svoj nastavni program, voditelji škole za sponzoruše mogli bi možda u svoj kurikulum uvesti još neke predmete. Naime, žene iz visokog društva vrlo rado posjećuju razne aukcije, odgajaju nagrađivane pse i zaljubljene su u polo pa bi Centar za moralnu edukaciju svoje "učenice", za slučaj da uspiju u naumu udaje za bogataša, mogao poučiti i kako se uklopiti u društvo svog izabranika.

Komentara 5

MA
marinkomarinko
13:51 19.07.2011.

ovo je žešći kupleraj

MI
mica1111
10:53 19.07.2011.

...ne ženi vraga,radi blaga...jer blago nesta,a vrag osta...:)))

BR
brainiac
10:59 19.07.2011.

To hrvatske misice znaju i bez skole, one samo zgrabe prvog nogometasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije