Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ključni dokaz?

Ukrajinci objavili snimku militanata. Separatisti: Srušili smo avion, ima mnogo leševa

Ukrajina, mjesto nesreće malezijskog aviona
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
18.07.2014.
u 09:20

Na snimkama nastalima 20 minuta nakon pada aviona čuje se razgovor ruskog obavještajca i vođe samoproglašene Narodne republike Donjeck

Jedan od lidera proruskih pobunjenika u Donbasu navodno je potvrdio da oni stoje iza rušenja malezijskog Boeinga 777 u kojem je jučer na teritoriju Ukrajine poginulo 298 osoba.

Igor Girkin, poznatiji pod ratnim imenom Strelkov, “ministar obrane” separatističke, nepriznate Donjecke narodne republike objavio je na internetskim stranicama kojima se koriste separatisti da su srušili zrakoplov te napisao ''Upozorili smo vas da ne letite našim nebom”, javlja Daily Mail. Kada je shvatio da je srušio malezijski civilni zrakoplov, a ne ukrajinski transporter, Strelkov je naglo uklonio izjavu sa stranice.

Ukrajinska sigurnosna agencija SBU tvrdi kako je avion Malaysia Airlinesa srušila grupa kozačkih militanata blizu sela Čornokine u oblasti Luhansk, 80 kilometara sjeverozapadno od Donjecka. Agencija je navodno presrela telefonske razgovore ruskih vojnih obavještajaca i članova terorističke agencije.

Foto: ''

Kako pišu ukrajinski mediji, na snimkama nastalim 20 minuta nakon pada aviona čuje se razgovor ruskog obavještajca i vođe samoproglašene Narodne republike Donjeck. U prvom razgovoru vođa pobunjenika Igor Belzer ruskom obavještajcu priznaje kako su pobunjenici srušili avion.

U drugom razgovora dvojica pobunjenika govore o tome kako je napad izveden na udaljenosti od 25 kilometara od mjesta pada.

U nastavku donosimo dijelove transkripta:

Igor Bezler: Upravo smo srušili avion. Grupa Minera.

Vasili Geranin: Piloti. Gdje su piloti?

IB: Otišli su tražiti i fotografirati avion koji se dimi.

VG: Kada

IB: Prije 30 minuta

Komentar ukrajinske sigurnosne agencije: Nakon što su pregledali mjesto pada aviona, teroristi su zaključili da je srušen civilni avion. Sljedeći dio razgovora zbiva se 40 minuta poslije.

Pukovnik: Ekipa iz Černukina srušila je avion. Kozaci koji su tamo smješteni.

Grek: Da, pukovniče

Pukovnik: Avion se raspao u zraku. Pronašli smo prve mrtve civile

>> Prije ukrcavanja na let smrti objavio poruku na Facebooku: Ako se izgubi, avion izgleda ovako

>> Avion Malaysian Airlinesa srušen na istoku Ukrajine. Poginulo svih 295 putnika

>> Jason Biggs izvalio: Želi li netko kupiti moje nagradne milje Malaysian Airlinesa?

Komentara 90

DO
DoktorAmer
07:40 18.07.2014.

Prije par dana objevljeno u VL da balknski narodi imaju najnizi IQ u Europi. Citajuci komentare ovdije, mislim da je to tocno, a prednjace "komsije" sa Istoka. Po njima avion su srusili Eskimi, Vatikan, ustase, svi, samo ne neki polupijani Kozak, kome je Putin dao ovu opasnu igracku. Mislim da dolazi novi hladi rat i teski dani za Rusiju i Putina.

Avatar El Indio
El Indio
07:47 18.07.2014.

rusi su zaglavili do grla, sjetimo se kod nas 91. rusenje helikoptera EUa i operacije labrador i opera, jedno i drugo su htjeli prepisat nama pa im nije uspjelo

BL
Blizard
07:47 18.07.2014.

Oborili pa išli utvrditi ... Samo idioti mogu tako olako uzeti za metu putnički zrakoplov (lako uočljiv) najstrože sankcije iz cijelog svijeta za glupendre brze na obarachu ..ma tko da su !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije