Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GALERIJA PRETIJESNA

Kerum: Goyina izložba je dokaz da funkcioniramo pametno i pošteno

izlozba de goya (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
15.04.2010.
u 22:26

Grad je za izložbu dao 250.000 kuna, a splitski gradonačelnik poručio kako nije istina da se nedovoljno ulaže u kulturu.

U splitskoj galeriji umjetnina koja je bila pretijesna da primi brojne posjetitelje, gradonačelnik Željko Kerum otvorio je izložbu grafika Francisca de Goye, španjolskog slikara, jednog od glasovitijih umjetnika 19. stoljeća. Izložena su 92 djela, a postav obuhvaća četiri umjetnikova ciklusa, od ranijih bakropisa do društveno angažiranih tema.

- Grad je za ovo dao oko 250.000 kuna, i to je dokaz da funkcioniramo pametno i pošteno, istaknuo je gradonačelnik Kerum poručujući kako nije istina da se nedovoljno ulaže u kulturu.

Split je zbog izložbe Francisca de Goye postao umjetnički centar Hrvatske, a prema riječima ravnatelja galerije umjetnina Bože Majstorovića radi se na projektima koji imaju međunarodni značaj. Split teži postati europskom kulturnom prijestolnicom.

Komentara 1

Avatar lola lola
lola lola
07:36 16.04.2010.

Ma glavno da umjesto cudesnih Goyinih slika vidim Kerumovu glavu. To me podsjetilo na nesto iz proslosti: stari jugoslavenski leksikon iz 1950-ih tretirao je clanke ovako: na otprilike dvije pune strane clanak o govedu. Nakon toga dvije pune recenice oo Goyi. Evo jos jedno govedo ovdje umjesto umjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije