Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška greška

KBC Rebro izgubio više od tisuću nalaza

KBC Zagreb
Foto: Robert Anić/PIXSELL
31.01.2015.
u 10:00

Pacijenti nisu ugroženi, neslužbeno doznajemo, jer je riječ o 1000 radioloških nalaza koji su već poslani pacijentima i liječnicima

Više od tisuću radioloških nalaza pacijenata Kliničkog bolničkog centra Zagreb izgubljeno je zbog pogreške u informatičkom sustavu te bolnice. Informatički incident dogodio se, kako neslužbeno doznajemo, krajem tjedna i nalazi su izgubljeni iz bolničke arhive.

Iako je riječ o ozbiljnoj nezgodi, pacijenti nisu ugroženi i pretrage se neće morati ponavljati jer je riječ o nalazima, može se neslužbeno čuti, koji su već dostavljeni pacijentima i njihovim liječnicima. Nije, dakle, riječ o novim nalazima koji su tek trebali biti podignuti pa je šteta neusporedivo manja. Sustav je na Rebru navodno proradio te problema više nije bilo.

Službeni odgovor sa zagrebačkog Rebra o ovom informatičkom incidentu do zaključenja broja nismo dobili.

>> U slučaju male Mije inspekcija zdravlja pronašla brojne propuste

>> Svaka druga bolnica nije osigurana od pogreške

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar emigrant
emigrant
10:39 31.01.2015.

Neki spominju backup. To je prevaziđeno, danas u vrijeme cloud rješenja svaki podatak koji se spremi trebao bi biti spremljen automatski na još dva mjesta - jedno redudantno i jedno kao arhiva. Naravno da će se ovakve stvari događati kad rođačke firme dobivaju natječaje i bave se IT-em.

DU
Deleted user
11:25 31.01.2015.

Da li voditelj informatičke službe snosi kakvu odgovornost?

NV
novo vriijeme
10:16 31.01.2015.

Gdje si izgubljeni ti nalazi? Zar ne postoji beck up na serveru KBC Zagreb. Da či je ovo uvod u gubitak drugih papira npr. ugovora o nabavi ili financijskoh izvješća za 2014. Znamo da je prethodnih godina za vrijeme Reineraa a možda i Giljevića redivito vršena provala u upravu bolnice pa su nestajali papiri uprave, pitam s ekome oni trebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije