Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTI GRAĐANIN

Kaznu za sunčanje bez odjeće na svom balkonu platit ćete do 750 kn!

Sunčanje
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
07.05.2018.
u 14:09

Jedan se zabrinuti Osječanin, čija se susjeda voli sunčati gola, zapitao je li takav čin zakonom zabranjen.

Ljetne temperature, sunce, vitamin D, lijepa brončana boja – sve su to razlozi koji ljude potaknu na sunčanje i uživanje u ovom lijepom vremenu koje je došlo nakon duge i hladne zime. Postoje čak i oni koji se vole suncu izložiti potpuno goli. To nije nikakav problem kada govorimo u kontekstu nudističkih plaža, ali ne i središta jednog od najvećih hrvatskih gradova, Osijeka. Kako prenosi Glas Slavonije, jedan se zabrinuti Osječanin, čija se susjeda voli sunčati gola, zapitao je li takav čin zakonom zabranjen. 

– Gotovo svaki dan može se vidjeti kako se u susjednoj zgradi na balkonu gola sunča jedna djevojka. To nije prikladno, s obzirom na to da prekoputa žive obitelji s malom djecom. Kad god djeca iziđu na balkon, moraju gledati golotinju pa me zanima je li to prema našem zakonu zabranjeno – pita Osječanin.

Prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ovu djevojku moglo bi se kazniti zbog prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana, za što je predviđena kazna od 185 do mogućih 750 kn

– Moral shvaćamo kao općeprihvaćeni standard društvenog ponašanja, tako da radnja prekršaja u pravilu predstavlja ponašanje koje znatnije odstupa od stavova sredine u kojoj se zbiva. U praksi to je najčešće obavljanje fizioloških potreba na javnome mjestu, kao i razgolićavanje – zaključuju iz PU osječko-baranjske, čiji su djelatnici prošle godine evidentirali šest prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana.

Ključne riječi

Komentara 17

CH
CharlesBukowski
16:34 07.05.2018.

zabrinuti gradjanin..mos' mislit.. puno toga djeca gledaju a opasnije je od gole cure na balkonu.. i nitko se ne zali..

VO
vorda400
14:24 07.05.2018.

Dajte ljudi pa gdje su te susjede koje se sunčaju gole na balkonima ja gledam ili obleku na štriku ili vreće krumpira ne žale se susjedi nego susjede jer im muževi previše borave na balkonima😁😁😁

PL
plavi123
14:27 07.05.2018.

Ako tom liku smeta gola žena onda je zasigurno peder... Pod drugo: bolje da muška djeca gledaju gole žene i obrnuto nego da se to zabranjuje jer kako ovaj svijet ide dalje, nije ni čudo da ima tolko pedera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije