Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla kazna

Švicarski klub na dvije godine izbačen iz Europe!

Uefa
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
17.04.2018.
u 11:42

Ove sezone ga je u trećem pretkolu Europske lige eliminirao litvanski FK Suduva.

Švicarski nogometni klub Sion isključen je iz europskih natjecanja iduće dvije godine zbog "nepoštivanja pravila licenciranja klubova", objavila je UEFA u utorak.

Uz poteškoće koje ima u prvenstvu gdje mu prijeti ispadanje u drugu ligu, švicarski je klub "isključen iz sljedećeg izdanja međuklupskih natjecanja UEFA-e za koje bi trebao proći kvalifikacije u iduće dvije sezone 2018./19. i 2019./20.", dodaje UEFA u svom priopćenju. 

Predsjednik kluba Christian Constantin kažnjen je novčanom kaznom u visini od 235.000 eura zbog napada na televizijskog komentatora Rolfa Fringera, a zbog toga je već odslužio devetomjesečnu zabranu djelovanja u nogometu.

Sion je trenutačno deveta, odnosno predzadnja momčad u švicarskom prvenstvu, i izjednačen je po broju bodova sa Lausanne-Sport, sedam kola prije kraja prvenstva.

Ove sezone ga je u trećem pretkolu Europske lige eliminirao litvanski FK Suduva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije