Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆEN U TAJNOM TELEFONSKOM RAZGOVORU

Karadžić: Bosanske muslimane ću izbrisati s lica Zemlje

radovan karadžić
Reuters
28.10.2009.
u 11:06

Tužitelji su u utorak na Sudu citirali izvatke iz Karadžićeva telefonskog razgovora u kojem je izjavio da će bosanske Muslimane "izbrisati s lica Zemlje" te glavni grad Bosne i Hercegovine pretvoriti u zonu smrti.

Suđenje Radovanu Karadžiću pretvara se u spektakl, ali onaj neželjeni. Ni jučer, drugog dana suđenja Karadžić se nije pojavio u haaškoj sudnici pa je glavni sudac Kwon mogao samo zaključiti da ga “nema”.

Da ne bi morao već na početku prekinuti suđenje, Kwon je dopustio glavnom tužitelju Alanu Tiegeru (inače i glavni tužitelj u procesu Gotovini i ostalima) da iznese uvodnu riječ premda su tužitelji upozorili da bi se, kao i u slučaju V. Šešelja, moglo dogoditi da tužitelji moraju ponoviti uvodnu riječ jer u sudnici nema optuženika. Idućeg utorka sud će odlučiti hoće li Karadžiću postaviti branitelja po službenoj dužnosti ili kompromisom privoljeti optuženog da se pojavi.

Tužitelji su u utorak na Sudu citirali izvatke iz Karadžićeva telefonskog razgovora u kojem je izjavio da će bosanske Muslimane "izbrisati s lica Zemlje" te glavni grad Bosne i Hercegovine pretvoriti u zonu smrti.

- Sarajevo će biti "crni kotao" u kojemu će poginuti 300.000 muslimana... To će biti pravo krvoproliće. Oni će nestati ako izbije rat. S lica Zemlje će nestati - rekao je Karadžić u tajno snimljenom telefonskom razgovoru.

Ključne riječi

Komentara 40

KA
karlovcankica
13:57 28.10.2009.

koji blesavi sud i blesavi evropljani..pa zar karadzic nije u zatvoru..pa ga mogu lako dovesti na sud..ma to su sve idioti tamo

SR
Srecko
18:23 28.10.2009.

mister1x5 ! Karadzic je krvnik koji je potuzen za Srebrenicki pokolj i sarajevski pakao, a moji Generali su optuzeni jer je u Kninu poginuo 1 (jedan) srbin.-cec

IZ
izgnanik
11:21 28.10.2009.

Lisice na ruke pa na sudenje ovaj doktor mengele 21 vijeka vuce za nos.Ako ovi nece u Hagu da mu sude nek ga posalju u Iran tamo bi mu bilo najkorektnije sudenje s obzirom na njegova zlodjela sve drugo jee maskarada ismijavanje zrtava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije