Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kakvoća zraka u Puli znatno se poboljšala

Kako javljaju nadležne meteorološke službe, kvaliteta zraka se znatno popravlja te nisu potrebne nikakve dodatne mjere zaštite
19. siječnja 2020. u 13:32 1 komentara 186 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Povoljni vremenski uvjeti koji su u nedjelju ujutro stigli na istarski poluotok, u potpunosti su popravili kvalitetu zraka koja je u prethodna dva dana nakratko bila pogoršana u Istarskoj županiji i Puli, zbog onečišćenja zraka pristiglog iz sjeverne Italije, izvijestili su iz Grada Pule.

Pula u magli PULA Nadležne službe prate stanje onečišćenja zraka, za sada nisu potrebne mjere zaštite

Kako javljaju nadležne meteorološke službe, kvaliteta zraka se znatno popravlja te nisu potrebne nikakve dodatne mjere zaštite.

Prema službenom mjerenju danas je zabilježena razina od prosječnih 11,97 µg/m3, što predstavlja prihvatljivu razinu kakvoće zraka, te se očekuje nastavak pogodnog vremena i u ostatku vikenda te početkom sljedećeg tjedna, ističu u obavijesti iz Grada Pule.

U Zagrebu koncentracija lebdećih čestica iznad propisane granične vrijednosti KVALITETA ZRAKA Ured: Stanje kvalitete zraka u Zagrebu ne ukazuje na onečišćenje lebdećim česticama

Pulske gradske vlasti ranije jutros su izvijestili da nadležne službe prate situaciju na terenu vezano za širenje onečišćenog zraka iz sjeverne Italije prema području Istarske županije, i da za sada nisu potrebne nikakve mjere zaštite.

Satelitske snimke tijekom subote utvrdile su, naime, da je došlo do širenja onečišćenog zraka s područja rijeke Po u sjevernoj Italiji prema području Istarske županije, u smjeru juga i sjevera Istre.

Tomislav Ćorić Tomislav Ćorić: 'Gradovi kod kojih postoji veće onečišćenje neka naprave akcijske planove'

No, povoljni vremenski uvjeti jutros su na istarskom poluotoku u potpunosti popravili kvalitetu zraka.

VARANJE GRAĐANA
Pozivaju građane na oprez: Ako primijetite da vam dolaze ovakvi ugovori, javite se policiji
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
  • Bruno_Bear1:

    Miletić , jakovćić i IDS mafija otpuhali loš zrak. Sada će opet biti mirni do slijedeće epizode, a nisu sposobni urediti sortiranje i brigu sa otpadom u Istri gdje gotovo nema industrije.