Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

Kakvo nas vrijeme očekuje u četvrtak? U tri regije i dalje na snazi crveni Meteoalam

Toplinski val zahvatio Osijek i Slavoniju
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
23.08.2023.
u 23:26

U četvrtak će kao i dana prije prevladavati sunčano uz visoke temperature, no početkom idućeg tjedna očekuje nas promjena vremena

Osim kratkotrajnog nevremena koje je ove srijede u poslijepodnevnim satima pogodilo Baranju, većina Hrvatske danas je bila pod visokim temperaturama u vrhuncu toplinskog vala koji traje već nekoliko dana. Većih promjena neće biti niti ovog četvrtka, najavio je DHMZ-ov meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.

Kako i tijekom srijede, i u četvrtak će na snazi biti crveni Meteoalarm u tri hrvatske regije - riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj, dok će za unutrašnjost Dalmacije vrijediti narančasto upozorenje. Ostatak Hrvatske pak će biti pod žutim alarmom. Što se tiče temperature mora, ona se tijekom današnjeg dana kretala između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva.

I četvrtak će u istočnom dijelu Hrvatske biti vruć te većinom sunčan. Jutarnja temperatura bit će između 19 i 22 °C, a najviša dnevna 32, 33 °C. Ujutro samo mjestimice može biti kratkotrajne magle, a sredinom dana i poslijepodne uz jači dnevni razvoj oblaka moguć je poneki lokalni pljusak, najavio je Mikuš, dodajući kako bi kiša mogla pasti i u središnjoj Hrvatskoj. Uz obilje sunca i slab vjetar temperatura će se na tom području kretati od jutarnjih 19 do 21 °C danju porasti do vrijednosti između 31 i 33 °C.

POVEZANI ČLANCI:

Na sjevernom Jadranu te u gorju kretat će se iste temperaturne vrijednosti, dok će ponegdje u gorju pohati umjeren sjeveroistočnjak. Meteorolog je tako naglasio kako bi na obali i otocima jutarnja bura u poslijepodnevnim satima mogla okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te će more biti mirno ili malo valovito. Uz to, pretežno sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za jači razvoj naoblake i pokoji pljusak, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj.

Pljuska s grmljavinom može biti i mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije, a mala je vjerojatnost da neki od njih stigne i do obale srednjeg Jadrana. Uz slab i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, ujutro ponegdje uz buru, prevladavat će sunčano, a najviša će temperatura zraka biti između 33 i 37 °C. Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će dan također obilovati suncem, no ponegdje će biti i umjerene naoblake. Pritom je vjerojatnost za pokoji pljusak u zaobalju uglavnom mala, prognoza je za ovaj četvrtak. Puhat će jugozapadnjak, uglavnom na otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Toplinski val zahvatio Osijek i Slavoniju
1/15

Što se tiče idućih dana, nastavlja se toplinski val koji može utjecati na zdravlje, pogotovo ranjivih skupina građana. No, ponegdje će biti i pljuskova s grmljavinom, rjeđe u četvrtak i nedjelju, a češće početkom novoga tjedna, kada je i najveća vjerojatnost za lokalna olujna nevremena. I dok ona još nisu sigurna, pad temperature je neprijeporan, smatra meteorolog. 

POVEZANI ČLANCI:

- Od petka će na kopnu mjestimice puhati umjeren jugozapadnjak. I dalje će biti sunčano, većinom u nedjelju uz mogućnost za lokalne pljuskove u popodnevnim satima. Uz to, do kraja se tjedna nastavlja toplinski val. I na Jadranu idući dani stabilni, sunčani i vrući, uz i dalje toplinski val koji može utjecati na zdravlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a od subote ponegdje jugo. Prema kraju nedjelje na sjevernom je Jadranu povećana vjerojatnost za mjestimice malo kiše ili pokoji neverin - najavio je za iduće dane meteorolog Krunoslav Mikuš. 

>> VIDEO Srušio ogradu i zid da bi građani mogli prolaziti: Radnici hotela ih zalijevali vodom, otimali kabel...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije