Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako olakšati život onima kojima je najpotrebnije

Moj Zaba Start
Foto: Promo
1/2
18.10.2018.
u 07:00

Glasujte za svog favorita u finalu natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Na natječaj Društvo u projektu Moj Zaba Start ove se godine prijavilo 114 projekata iz društvenog poduzetništva, edukacije, potpore djeci i mladima s posebnim potrebama, pomoći starijim i potrebitim osobama te drugih područja. Odabrano je deset najboljih među kojima će stručni žiri izabrati pobjednike koji će osvojiti potpore u iznosu od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna.

Osim nagrade žirija, jedan od finalista osvojit će i nagradu publike vrijednu 30.000 kuna.

Svojim glasom odaberite pobjednika! Glasati možete do 19. listopada u 14 sati na stranici Moj Zaba Start.

Braille Tile: Učila za slijepe i slabovidne osobe
Toma Babić
Projektom se želi pridonijeti poboljšanju kvalitete obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba  izradom pristupačnih edukacijskih pomagala u obliku slovarice i računalice. Cilj je smanjiti nepismenost koja trenutačno iznosi više od 60 posto.

Foto: Promo

 

Edukativne radionice o primjeni asistivnih tehnologija za kretanje osoba s invaliditetom prometnom mrežom
Fakultet prometnih znanosti
Fakultet prometnih znanosti sa zagrebačkog Sveučilišta želi pomoći osobama s invaliditetom kako bi se jednostavnije snalazili u prostoru, naročito kod kretanja u prometu.

Foto: Promo

 

GoScoutingCroatia
Savez izviđača Hrvatske
GoScoutingCroatia internetska je platforma s lokacijama neiskorištenih zemljišta koje domaći i strani izviđači mogu iskoristiti za kampiranje, uključujući i sve sadržaje u okolici svakog kampa. Platforma je inovativan način širenja turizma u Republici Hrvatskoj kroz koju korisnici izviđači iz cijelog svijeta koji žele doći u Hrvatsku na lakši način mogu organizirati kampiranje.

Foto: Promo

 

Hrvatski znakovni jezik za djecu – MIHA
Udruga iLab
Udruga iLab ovom mobilnom aplikacijom koja je obogaćena videozapisima i slikama prilagođena je ponajprije djeci s teškoćama u razvoju kojoj se preporučuje uporaba hrvatskoga znakovnog jezika za komunikaciju.

Foto: Promo

 

Mala tvornica sreće
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
Socijalna udruga „Mala tvornice sreće“ primjer je društvenog poduzeća kojem je cilj stvaranje i pružanje prilika za zapošljavanje i socijalizaciju osoba s intelektualnim teškoćama poticanjem njihova kreativnog i radnog potencijala. Razvojem specijaliziranog web shopa za plasiranje i prodaju suvenira i rukotvorina koje izrađuju korisnici Centra „Juraj Bonači“ pružao bi osobama s invaliditetom osjećaj društvene uključenosti i osobne korisnosti.

Foto: Promo

 

Nadogradnja vozila
DVD STRMEC PODRAVSKI
Ovaj će projekt omogućiti nadogradnju vozila vatrogasnom opremom koja će služiti idućih 15 godina kao pomoć svim mještanima naselja i općina, ali i šire prilikom bilo kakvih ugroza, katastrofa ili nepogoda.

Foto: Promo

 

Od elektrona do mikrokontrolera – elektronika i programiranje za mlade
Udruga informatičara Karlovačke županije
Udruga informatičara Karlovačke županije ovom inovativnom idejom učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pruža dugotrajni program edukacije u STEM području, koje se u posljednje vrijeme sve više promovira u javnosti.

Foto: Promo

 

Sunčeva ljuljačka
COOR Podravsko sunce
COOR Podravsko sunce Sunčevim ljuljačkama želi djeci s teškoćama u razvoju svih uzrasta i dobnih skupina pružati jednake mogućnosti. Projekt uključuje postavljanje ljuljačke na školskom igralištu prilagođene djeci u invalidskim kolicima čime će se poticati razvoj senzorne integracije uz pružanje novih osjetilnih iskustava.

Foto: Promo

 

Uređenje i opremanje Volonterskog centra s prenoćištem – „Danas sam tu! Za tebe!“
Udruga za promicanje potreba djece i mladih „Smiješak za sve“
Projekt „Danas sam tu! Za tebe!“ smišljen je s ciljem oplemenjivanja svakodnevice štićenika, olakšavanja rada djelatnicima, provođenja kvalitetnog programa prakse partnerskih fakulteta, uz uključivanje tvrtki za korporativno volontiranje.

Foto: Promo

 

ZaBa4net“
II. Osnovna škola Bjelovar, Bjelovar
ZaBa4net uključuje socijalno osjetljive skupine u edukacijske radionice za stjecanje osnovnih digitalnih kompetencija. Projekt je namijenjen učenicima s posebnim potrebama, u riziku od socijalne isključenosti i osobama starije životne dobi.

Foto: Promo

Sve o Moj Zaba Start natječaju možete pratiti na www.mojzabastart.hr, preko društvenih mreža Zagrebačke banke ili preko #MojZabaStart.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije