Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor postignut

Josipović: Zadovoljan sam dogovorom Srbije i Kosova

\'05.10.2009., Zagreb - Suceljavanje predsjednickih kandidata Ive Josipovica, Andrije Hebranga, Damira Kajina, Nadana Vidosevica i Vesne Pusic na debati studenata Nacionalove novinarske akademije u dv
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
24.02.2012.
u 14:10

Predsjednik smatra kako dogovor daje dodatni poticaj europskim integracijama svih zemalja u regiji

Beograd i Priština u Bruxellesu su dogovorili da će se Kosovo na regionalnim forumima predstavljati pod nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj će se navoditi Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i mišljenje Međunarodnog suda pravde (ICC) o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Predstavnici dviju država postigli su i dogovor o primjeni sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima, javlja Al Jazeera Balkans. Šef beogradskog tima Borislav Stefanović smatra kako su postignutim dogovorom ispunjeni svi kriteriji potrebni da Srbija dobije status zemlje kandidata EU.

Prema dogovorenome u fusnoti naznačenoj kraj naziva Kosovo pisat će: "Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti".

Postignutim dogovorom Kosovo će postati 36. članica regionalnih inicijativa , a dogovorenim nazivom Kosovo, kako je potvrdio zamjenik ministra vanjskih poslova Kosova Petrit Selimi, koristit će se za učlanjenje u druge međunarodne organizacije. Selimi je naglasio da dogovor između Kosova i Srbije znači kako će dvije zemlje moći mirno sjediti za istim stolom te će Priština moći otvoriti ured u Beogradu.

Ključne riječi

Komentara 1130

OB
-obrisani-
15:29 24.02.2012.

Sun Tzu? ma jok ! balvan attack !

SR
Srecko
17:42 24.02.2012.

Nema vise UNMiK od sad je Kosovo*

DI
dijevnago
15:02 24.02.2012.

sad se rusi i kinezi ceskaju po glavi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije